Іван Рибак ініціює парламентські слухання 'Соціально-економічний розвиток гірських регіонів України'

Іван Рибак ініціює парламентські слухання "Соціально-економічний розвиток гірських регіонів України"

23.03.2018, 12:06

Розуміючи особливі умови життя та потреби мешканців гірських районів України, народний депутат України Іван Рибак запропонував провести у Верховній Раді парламентські слухання на тему: “Соціально – економічний розвиток гірських регіонів України”.

- Значну частину мого виборчого округу складають гірські та високогірні населені пункти, а саме Вижницького, Путильського та Сторожинецького районів Чернівецької області. Тому про найболючіші проблемні питання місцевих жителів знаю особисто від них, - обґрунтував парламентар свою ініціативу. 

- З цього приводу вже неодноразово звертався до Уряду та привертав увагу колег, адже вважаю, що державні гарантії для гірських та високогірних населених пунктів повинні бути посилені тільки законом.

- Тому разом з колегами ми ініціювали Законопроект “Про спеціальний режим інвестеційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку у гірських зонах України” та Законопроект “Щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів”. У цих проектах законів ми пропонуємо забезпечити місцевих громадян можливістю доступу до базових медичних та освітніх послуг, посилити державні гарантії соціально-економічного розвитку населених пунктів, яким надано статус гірських, а саме: гарантування державою електрифікації цих населених пунктів, встановлення пільг з плати за електроенергію, здійснення заходів щодо покращення екологічного стану таких територій та гарантування дотацій і субвенцій з Державного бюджету України відповідно до бюджетного законодавства. 

- Крім цього, необхідно вжити термінових заходів для покращення транспортної інфраструктури, ремонту, а в деяких випадках і будівництва шляхів сполучення у цих районах.

- Карпатський регіон є колискою української культури. І держава повинна вжити максимальних заходів для збереження і відродження цього регіону і його автентичного населення, - сказав Іван Рибак. 

1