Іван Мунтян зустрівся з представниками трудового колективу обласної клінічної лікарні

Іван Мунтян зустрівся з представниками трудового колективу обласної клінічної лікарні

04.12.2018, 00:11

Зустріч голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з представниками трудового колективу ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня» відбулася сьогодні, 3 грудня. Так, голова крайового парламенту Буковини обговорив з керівниками структурних підрозділів медичної установи перспективи розвитку останньої в контексті рішення 27-ї сесії Чернівецької обласної ради від 21.11.2018 №182-27/18 «Про реорганізацію шляхом перетворення обласної комунальної установи «Чернівецька обласна клінічна лікарня» в обласне комунальне некомерційне підприємство «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Зокрема, Іван Мунтян ознайомив учасників зустрічі зі змістом розпорядження «Про створення комісії з реорганізації обласної комунальної установи «Чернівецька обласна клінічна лікарня», виданого ним на виконання вказаного рішення сесії обласної ради, представив голову комісії – заступника головного лікаря з хірургічної допомоги Бориса Ситенка, а також запевнив у тому, що за потреби обласна рада надасть колективу установи необхідний юридичний супровід та допомогу.

«Нині, в процесі децентралізації влади у регіони, на жаль, передаються «повноваження» з оптимізації існуючої мережі закладів соціальної інфраструктури, в тому числі лікувально-профілактичних закладів. Так, реформою охорони здоров’я передбачається фінансування закладів охорони здоров’я не за розміром ліжкового фонду, а відповідно до чисельності населення та кількості наданих послуг. Тому якщо зараз ми не підійдемо до вирішення цього питання по-господарницьки, то вже у недалекому майбутньому матимемо зовсім невтішні наслідки, адже постане питання про існування деяких медичних закладів обласного рівня, які десятиліттями надавали послуги буковинцям. Водночас, хочу запевнити, що обласна рада у межах своїх повноважень робитиме усе можливе, щоб захистити права пацієнтів та інтереси трудового колективу обласної клінічної лікарні», – наголосив посадовець, звертаючись до присутніх.

ДОВІДКОВО:

Депутати Чернівецької обласної ради на пленарному засіданні 27-ї сесії обласної ради ухвалили рішення про реорганізацію окремих комунальних установ медичного профілю.

Зокрема, прийнято рішення обласну дитячу клінічну лікарню (вул. Руська, 207-А) реорганізувати шляхом перетворення в обласне комунальне некомерційне підприємство «Обласна дитяча клінічна лікарня», Чернівецьку обласну клінічну лікарню (вул. Головна, 137) – в обласне комунальне некомерційне підприємство «Чернівецька обласна клінічна лікарня», лікарню швидкої медичної допомоги (вул. Фастівська, 2) в обласне комунальне некомерційне підприємство «Лікарня швидкої медичної допомоги». Відповідно до рішення голові обласної ради Івану Мунтяну доручено створити комісію з реорганізації зазначених комунальних установ, яка має забезпечити проведення усіх організаційно-правових заходів, пов’язаних з реорганізацією.

Метою їх реорганізації є можливість запровадження в майбутньому нової моделі фінансування системи охорони здоров’я, яка передбачає чіткі зрозумілі гарантії держави щодо медичної допомоги, кращий фінансовий захист для громадян у випадку хвороби, ефективний і справедливий розподіл ресурсів та скорочення платежів пацієнтів. Джерелами фінансування новостворених некомерційних підприємств можуть бути як бюджетні кошти, так і кошти юридичних та фізичних осіб, а також кошти, отримані за договорами з органами місцевого самоврядування та іншими закладами охорони здоров’я.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

1