Іван Мунтян зустрівся із координатором місії ОБСЄ у Чернівцях

Іван Мунтян зустрівся із координатором місії ОБСЄ у Чернівцях

25.04.2017, 01:26

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян зустрівся з координатором групи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі у м.Чернівцях паном Мікаелем Шіедером сьогодні, 24 квітня.

Зокрема, керівник представницької влади краю висловив співчуття пану Мікаелю Шіедеру у зв’язку із загибеллю та пораненням спостерігачів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території Луганської області внаслідок вибуху 23 квітня.

Відтак Іван Мунтян поінформував координатора моніторингової місії про роботу вищого органу представницької влади краю, а також загальну безпекову, суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні.

«За підсумками чергових місцевих виборів 2015 року до Чернівецької обласної ради вперше потрапили 10 політичних партій. Теоретично, це могло ускладнити подальшу роботу ради. Однак на практиці сталося навпаки: відкинувши надмірні політичні амбіції, депутати обласної ради об’єднали свої зусилля задля вирішення проблемних питань області та її громади. Про це свідчить кількість прийнятих рішень і регіональних програм та їх тематичний аналіз. На особливу увагу, зокрема, заслуговують ті з них, що мають за мету надання допомоги та медико-соціальний супровід учасників АТО, членів їх родин, а також вимушених переселенців», – відзначив голова крайового парламенту Буковини.

«Чернівецька обласна рада також активно сприяє впровадженню на теренах краю реформи децентралізації державної влади, зокрема, в межах своєї компетенції надає методичну допомогу новостворених об’єднаним територіальним громадам. Також на минулому засіданні сесії обласної ради було створено комісію з числа депутатів, які будуть вивчати ситуацію у кожному з районів області та оцінювати перспективи об’єднання місцевих громад. Сподіваюся, це дозволить уникнути помилок, які були допущені раніше через певний поспіх», – додав Іван Мунтян.

«Ми розраховуємо на вашу подальшу підтримку та підтримку усіх міжнародних організацій, які у такий непростий для України час підставили дружнє плече допомоги, усвідомлюючи її роль у стримуванні російської військової агресії на східних рубежах Європейського Союзу», – підсумував керівник представницької влади краю.

У свою чергу пан Мікаель Шіедер подякував за актуальну інформацію про стан справ у Чернівецькій області, а також розповів про основні завдання, які місія ОБСЄ виконує в Україні, та засадничі принципи діяльності цієї організації. Він також наголосив на тому, що Спеціальна моніторингова місія займає неупереджену позицію, готує звіти про події в Україні та сприяє налагодженню діалогу для політичного і мирного вирішення військового конфлікту на Сході нашої держави.

Насамкінець сторони задекларували наміри про поглиблення подальшої співпраці між Чернівецькою обласною радою та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ у м.Чернівцях в рамках виконання представниками місії покладених на них завдань.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1