Іван Мунтян завітав 'На гостини до Івана'

Іван Мунтян завітав "На гостини до Івана"

16.06.2016, 01:13

Про це голова Чернівецької обласної ради написав на своїй сторінці у ФБ. 

-Разом із державним секретарем для румунів звідусіль Міністерства закордонних справ Румунії Петре Гураном, Міністром культури України Євгеном Нищуком, керівниками області, районів та міста, гостями із сусідніх регіонів України та з-за кордону взяв участь в урочистих заходах, що відбулися у Чернівцях та Чорториї з нагоди 75-ї річниці від дня народження нашого направду геніального земляка Івана Миколайчука.

Нині його ім’я стало візитною карткою України у світі кіно, адже внесокІвана Миколайчука до світової скарбниці кінематографу важко переоцінити. За життя цей талановитий митець не здобув гучних звань та високих відзнак, на які заслуговував більше від інших. Втім, завдяки своїй щирості та самобутності Іван Миколайчук став справжнім народним улюбленцем і здобув найвищу для митця нагороду – любов та повагу мільйонів людей.

Цьогоріч святкування розпочалося з яскравого театралізованого дійства та урочистої церемонії погашення ювілейної марки, що відбулися на площі перед обласним муздрамтеатром імені Ольги Кобилянської. Символічно, що саме тут видатний актор та режисер розпочав свій творчий шлях.

А продовжили всією Буковиною відзначати Іванові уродини у його рідній Чорториї на Кіцманщині, де кожен міг посмакувати смачними стравами, долучитися до запальних танків та помилуватися чарівними краєвидами на гостинах, що вже стали гарною буковинською традицією.

1