Іван Мунтян закликав належним чином шанувати ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Іван Мунтян закликав належним чином шанувати ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

24.04.2018, 19:08

Сьогодні, 24 квітня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь в урочистому відкритті меморіальної стели на честь ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановленої до 32-ї річниці аварії у м. Герці. Посадовець вшанував пам’ять героїв-чорнобильців, яких уже немає разом з нами, подякував їхнім рідним, близьким та побратимам за те, що свого часу врятували Україну та увесь світ від радіаційного лиха.

«Наслідки Чорнобильської трагедії не одне десятиліття відчуватимуть на собі майбутні покоління, адже згубного радіаційного забруднення зазнали величезні території України, Білорусі, Польщі, Росії, країн Балтії та Північної Європи. Пожежники, медики, військові, правоохоронці, представники багатьох інших професій з Герцаївського району разом з тисячами українців з інших регіонів нашої держави ціною власного здоров’я й самого життя відвернули смертельну для усього людства ядерну загрозу. Цю меморіальну стелу споруджено не лише на вшанування пам’яті героїв, які пожертвували собою заради усіх нас, але й для того, аби усі ми належним чином шанували жителів Герцаївщини, які мають чорнобильський статус. Зі свого боку хочу запевнити, що обласна рада буде й надалі всебічно підтримувати чорнобильців та робитиме усе залежне, аби сповна віддячити за ваш безсмертний подвиг», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до учасників урочистого зібрання.

Відтак, голова крайового парламенту Буковини відзначив активних членів Герцаївського районного об'єднання «Чорнобильці Буковини» Почесними грамотами та годинниками Чернівецької обласної ради.

На запрошення настоятеля голова Чернівецької обласної ради відвідав місцевий храм Св. Спиридона, який був занедбаний у радянські часи та був відновлений за часів незалежності України

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

1