Іван Мунтян взяв участь у роботі 5-го щорічного форуму «Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону»

Іван Мунтян взяв участь у роботі 5-го щорічного форуму «Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону»

03.11.2016, 23:15

Участь у громадянського форуму, присвяченому новим підходам до кооперації регіонів, міст та громад в рамках Дунайської стратегії, що відбулася сьогодні, 3 листопада, у м. Братиславі (Словацька республіка) взяв керівник представницької влади краю Іван Мунтян.

Так, посадовець заслухав тематичні виступи Першого віце-президента Комітету регіонів ЄС Карла-Хайнца Ламберца, координатора 10-го інституційного пріоритету Стратегії ЄС для Дунайського регіону Рудольфа Шікера та менеджера проектів Секретаріату Центральноєвропейської ініціативи Уго Полі.

Керівник представницької влади Буковини також передав організаторам засідання інформаційні матеріали та пропозиції про співпрацю з Чернівецькою областю.

Відтак, Іван Мунтян взяв участь у роботі 5-го щорічного форуму «Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону», який відкрив Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

Зранку прибув на 5-й щорічний форум «Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону», що проходить у Братиславі, - розповів деякі подробиці візиту Іван Мунтян. - До офіційної церемонії відкриття встиг поспілкуватися із заступником міського голови Братислави з питань міжнародних відносин Людмилою Фаркасовською та координатором Робочої співдружності придунайських країн з питань праці, економіки, туризму і транспорту Отто Швецем, який, до речі, має буковинське коріння. Принагідно подарував йому книжку «Буковина і буковинці» про історію і життя людей нашого краю.

Опісля взяв участь у громадянському форумі, присвяченому новим підходам до кооперації регіонів, міст та громад в рамках Дунайської стратегії. Послухавши декілька виступів, зрозумів, що зараз для області стратегічно важливо налагодити це співробітництво. Адже мова йде про спільну участь у реалізації європейських проектів на десятки мільярдів євро. Для цього також треба, щоб Україна адаптувала свою законодавчу базу під вимоги ЄС. Але це того вартує. Як приклад наводили співпрацю з кількома регіонами Румунії, які за європейські кошти вирішили низку дуже важливих проблем.

1