Іван Мунтян в США вивчив досвід в сфері освіти, економіки, туризму, який можна застосувати на Буковині

Іван Мунтян в США вивчив досвід в сфері освіти, економіки, туризму, який можна застосувати на Буковині

20.11.2019, 22:29

Завжди приємно зустрічати земляків за кордоном. Особливо, коли це люди, які навіть за межами нашої країни дбають про її розвиток.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

Перебуваючи у Сполучених Штатах Америки, днями зустрівся із Олександром Іллічем Москалем - менеджером філіалу Українського Федерального Кредитного Союзу в м.Портланд. Разом із кандидатом економічних наук, путильчанинином не одну годину спілкувалися про основні сфери розвитку як рідної Буковини, так і України загалом. Мова йшла й про порівняння розвитку вищих наукових шкіл США та України, можливості обміну досвідом в сфері освіти, економіки, туризму. Порівнювали функціонування банківської системи в Україні та за кордоном, а закінчили необхідністю збереження унікальної екологічної системи Буковинських Карпат.

Подякував пану Олександру за багаторічну допомогу та підтримку наших воїнів АТО, адже завдяки земляку, бійці отримали не одну тонну гуманітарної допомоги з США.

На період мого перебування в США додатково запланували ще кілька корисних зустрічей для розширення можливостей спільної співпраці.

Пообіцяв, що одразу після повернення на Батьківщину, доведу до депутатського корпусу Чернівецької обласної ради те бачення та напрацювання, які сьогодні обговорили. Погодилися, що є спільне бажання подальшої співпраці та допомоги для розвитку рідного буковинського краю.

1