Іван Мунтян висловив жаль, що у Києві не чують голос громад і хочуть усунути обласні ради від ухвалення перспективних планів

Іван Мунтян висловив жаль, що у Києві не чують голос громад і хочуть усунути обласні ради від ухвалення перспективних планів

25.10.2019, 21:48

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у засіданні регіональної платформи з розвитку місцевого самоврядування.

Від імені депутатського корпусу, від себе особисто Іван Мунтян привітав присутніх голів об'єднаних територіальних громад та міських голів, експертів, а також представників USADI.

Звертаючись до присутніх, посадовець зауважив, що на жаль, не завжди органи центральної влади дослухаються до пропозицій, які лунають на місцях.

Вчора під час розмови з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком довів до його відома інформацію про перспективний план формування громад області, який Чернівецька обласна рада затвердила у минулому році без «білих плям» та чомусь Кабмін затвердив його в іншій редакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарука попросили допомогти утворити у Сокирянському районі одну громаду з центром в місті Сокиряни

Іван Мунтян висловив стурбованість щодо того, що на рівні органів центральної влади виникає питання щодо усунення обласних рад від процесу затвердження та формування перспективного плану, адже разом з тим, обласні ради завжди були місцем і платформою для обговорення, дискусій, щоб в подальшому надавати свої пропозиції вже в погодженому варіанті.

Голова облради нагадав присутнім, що на всіх засіданнях сесій обласної ради, на яких розглядалися відповідні питання, також і на засіданнях міжфракційної комісії максимально залучалися голови місцевих рад, представники громад.

- Ми повинні вникати в ті проблемні питання, які є на місцях і спільно з місцевими народними обранцями працювати у контексті напрацювання повноцінного перспективного плану. Закликав ті населені пункти, які ще не визначилися, пришвидшити процес прийняття рішення щодо об’єднання, адже в інакшому випадку - рішення приймуть замість них, - сказав Іван Мунтян. 

1