Іван Мунтян: Ви робите велику справу для України в Сербії

Іван Мунтян: Ви робите велику справу для України в Сербії

02.04.2018, 23:34

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, сьогодні, 2 квітня, під час протокольної зустрічі із заступником голови Національної ради української національної меншини Республіки Сербія пану Мирославом Каленюком, присвяченої питанням співпраці у галузях освіти та культури.

Так, голова крайового парламенту Буковини подякував пану Мирославу Каленюку за роботу, спрямовану на збереження ідентичності української національної спільноти Сербії, та внесок українців Сербії у формування позитивного міжнародного іміджу України.

«Ви робите велику благородну справу для України, адже окрім збереження української ідентичності, ви сприяєте покращенню іміджу України в Сербії, виконуючи роль «народних дипломатів». Розумію, наскільки важливим для вас є зв’язок з історичною Батьківщиною та українським народом. Особливого значення у цьому контексті набуває живе спілкування з носіями української мови у поєднанні з пізнанням української культури», –

У свою чергу пан Мирослав Каленюк висловив зацікавлення у налагодженні плідної співпраці між представниками українських етнокультурних товариств Автономного краю Воєводина Республіки Сербія та представниками буковинських освітніх закладів, вокальних і танцювальних колективів та Станиці Чернівці Пласту Національної скаутської організації України.

Відтак сторони задекларували наміри щодо двостороннього обміну досвідом на рівні загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів, обміну школярами та студентами, проведення літніх мовних шкіл і таборів, участі буковинських фольклорних колективів у тематичних пісенних і танцювальних фестивалях.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (2)

Я - Іван, Я - голова,

Влада в краю - вся моя.

Її нікому не віддам,

Буковинський Я Вандам.

 

Я Мунтян, очільник Я,

Трампа в друзях маю Я.

Флутор в мене лєпший кориш,

Із цим фактом не поспориш.

 

Я вопроси всі рішаю,

Сколотив в облраді зграю.

І для них Я цар і бог,

Взяв їх всіх у свій залог.

 

Юлька - подружка моя,

Уважаю Юльку Я.

Зробить мене депутатом,

Стану Я для неї братом.

 

Я румун, чуть молдаван,

Кажуть трохи Я болван.

Але владу люблю Я,

Влада в області - МОЯ.

 

avatar

Микола

03 квітня 2018 16:24

Так, Сербія робить велику справу для України - лиже задницю Путіну. Невже немає мізків таке писати?

avatar

петро

03 квітня 2018 19:48