Іван Мунтян вшанував пам’ять усіх захисників України

Іван Мунтян вшанував пам’ять усіх захисників України

09.05.2017, 09:44

8 травня, у День пам’яті та примирення разом з представниками громади області голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян вшанував пам’ять усіх захисників України, які боролися і віддали своє життя за її волю та незалежність у Другій світовій війні, під час національно-визвольних змагань та в ході антитерористичної операції на Сході нашої держави.

«Сьогодні минає 72 роки відтоді, як країни-учасниці антигітлерівської коаліції здобули перемогу над гітлерівською Німеччиною та її сателітами. І попри те, що безжальний час щороку забирає від нас безпосередніх учасників та свідків тих вікопомних подій, у наших серцях залишається нетлінна пам’ять про них та їхні подвиги. Нині новітні захисники Української землі вкотре довели усьому світові, що нікому й ніколи не вдасться похитнути незламну волю нашого народу до власної державності та незалежності. Адже наша сила не тільки у зброї та майстерності, але й у молитві та вірі в Бога, якого ми просимо про мир та спокій у всій Україні», – відзначив посадовець, звертаючись до учасників урочистого зібрання.

Відтак, за оборону Батьківщини, особисту мужність та героїзм, виявлені під час захисту незалежності і територіальної цілісності України Іван Мунтян нагородив (посмертно) Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради "За заслуги перед Буковиною" вижниччанина Івана Діяконюка, який загинув у липні 2014 року в бою під м. Луганськом. Нагороду отримала дружина загиблого Героя – Наталія Діяконюк.

Опісля голова Чернівецької обласної ради взяв участь у покладанні квітів до могил загиблих Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції на Алеї Слави Центрального кладовища м. Чернівців.

ЗВЕРНЕННЯ Голови Чернівецької обласної ради Івана МУНТЯНА з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні краяни!

72 роки тому відлунали останні залпи найжахливішої війни в історії людства. Але, незалежно від часової відстані, світлий спомин про величний подвиг синів і доньок нашої Батьківщини, які звільнили народи Європи від нацистського ярма, завжди житиме в серцях людей. У день Перемоги над нацизмом щиросердно бажаю ветеранам Другої світової війни, учасникам визвольних змагань українського народу та їх нащадкам міцного здоров’я, щастя, цілющої Божої ласки, родинного затишку і тепла, наснаги та оптимізму, довгих років достойного життя на благословенній українській землі!

З повагою

Голова обласної ради Іван МУНТЯН

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1