Іван Мунтян відвідав виставку художника Степана Запорожана, якою розпочався рік акварельного живопису у Чернівцях

Іван Мунтян відвідав виставку художника Степана Запорожана, якою розпочався рік акварельного живопису у Чернівцях

06.01.2019, 22:06

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у відкритті виставки акварелі Степана Запорожана, яке відбулося 4 січня. Саме цією подією у Центрі "Вернісаж" розпочався рік акварельного живопису, впродож якого чернівчани та гості міста матимуть можливість ознайомитися з творчістю акварелістів Буковини. Тож приходьте та відкривайте для себе нові імена митців нашого краю.

- Той випадок, коли не мусиш глибоко розумітися на мистецтві, аби вловити і відчути справжню красу і справжню Божу іскру у творах, які бачиш… Неймовірний заряд позитиву отримав сьогодні від виставки акварелей нашого земляка, художника Степана Запорожана. Переконався: людина щаслива, коли Господь її щедро обдаровує талантом і коли своїми здібностями вона робить щасливішими всіх навколо, - поділився враженнями від побаченого голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

 - Попри те, що Степан Запорожан відомий у мистецьких колах Європи, Америки та Австралії – у Чернівцях він виставлявся вперше. Упевнений: понад два десятиліття творчості в Португалії не віддалили, а тільки наблизили його духовно до рідної Буковини. Зрештою, хіба вулички Лісабона на його картинах не нагадують вулички Чернівців? ;)

- Пишаюся визнанням нашого земляка (з яким, зізнаюся, навіть маю родинні зв’язки) у світі і тішуся, що маємо змогу насолодитися його творчістю і віддати навзаєм йому своє захоплення. Чудовий різдвяний подарунок для буковинців!

ДОВІДКОВО:

Степан Запорожан народився 10 квітня 1964 року. У 1986 році закінчив художньо-графічний факультет Кишинівського державного педагогічного інституту ім. И. Крянге. Понад двадцять років жив і творчо працював у столиці Португалії Лісабоні. Роботи художника зберігаються в багатьох приватних колекціях Європи, США, Канади, Австралії. У Чернівцях художник виставліється вперше.

1