Іван Мунтян відкрив Музей Буковини у сусідній Сучаві

Іван Мунтян відкрив Музей Буковини у сусідній Сучаві

01.08.2016, 19:27

Урочистий прийом з нагоди презентації проекту «Ласкаво просимо на Буковину!», що відбувся у м.Сучава (Румунія) 31 липня, відвідав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Керівник представницької влади краю привітав голову Сучавської повітової ради Георге Флутура з непересічною подією у культурному житті регіону, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю, спрямовану на відродження і популяризацію культурного надбання Південної та Північної Буковини.

Подробиці акції голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян повідомив на своїй сторінці у ФБ. 

- У складі офіційної делегації Чернівецької області взяв участь в урочистому відкритті після реконструкції Музею Буковини у сусідній Сучаві. Від імені територіальних громад області привітав голову Сучавської повітової ради Георге Флутура з цією непересічною подією. Відзначив, що популяризація Буковини в Європі та світі дає можливість усім бажаючим ознайомитися з її цікавою історією, самобутньою культурою та неповторними традиціями.

За словами пана Флутура, на реконструкцію будівлі та створення експозицій Євросоюз надав 12 млн. євро. У цьому музеї усі бажаючі можуть ознайомитися з її цікавою історією та неповторними традиціями Буковини. Відрадно, що Європейський Союз приділяє таку значну увагу питанням збереження самобутності та національної ідентичності своїх регіонів. На жаль, у ситуації, що нині склалася в Україні, ми не маємо можливості спрямовувати такі суми на розвиток культури. Втім, дуже сподіваюся, що вже у найближчому майбутньому керівництво нашої держави приділятиме більше уваги питанню відновлення й збереження національної культурної спадщини, – наголосив Іван Мунтян. 

Принагідно оглянули сесійну залу повітової ради, де у вересні плануємо провести спільне засідання депутатів і радників Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад.

1