Іван Мунтян: Українські волонтери заслужено здобули всесвітню славу та визнання

Іван Мунтян: Українські волонтери заслужено здобули всесвітню славу та визнання

05.12.2016, 20:04

З нагоди Міжнародного дня волонтера сьогодні, 5 грудня, буковинських доброчинців привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«Донедавна про волонтерський рух в Україні було відомо в основному завдяки діяльності Товариства Червоного Хреста. Сьогодні ж українські волонтери заслужено здобули всесвітню славу та визнання завдяки неоціненній допомозі нашим захисникам, які беруть участь у бойових діях проти російських окупантів та сепаратистів на Сході України. Знаю, що на пошанування заслуговують ще сотні наших краян, які не шкодуючи сил, коштів, здоров’я, а іноді навіть життя, забезпечують усім необхідним наших Героїв – учасників антитерористичної операції. Саме тому обласна представницька влада буде максимально враховувати побажання та пропозиції буковинських волонтерів», – наголосив посадовець, звертаючись до учасників урочистого зібрання.

Відтак за активну участь у розвитку волонтерського руху, значний особистий внесок в організацію матеріальної та моральної підтримки учасників АТО, патріотизм, особисту мужність і відданість державі Іван Мунтян відзначив добротворців області Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.

ЗВЕРНЕННЯ голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Міжнародного дня волонтера

 Дорогі краяни!

Шановні волонтери!

 Щороку 5 грудня у всьому світі відзначається Міжнародний день волонтера. Започаткований у 20-х роках минулого століття, сьогодні волонтерський рух здобув мільйони прихильників серед людей доброї волі на всіх континентах планети.

Революційні події 2014 року, подальша анексія Криму та російська військова агресія на Сході нашої держави дали потужний поштовх для розвитку волонтерському руху в Україні. Організована волонтерами загальнонародна підтримка новостворених Збройних сил та Національної гвардії України, а також добровольчих військових формувань стала запорукою багатьох перемог над зухвалими російськими окупантами та їх сепаратистськими поплічниками.

Від імені представницької влади краю та від себе особисто висловлюю щиру вдячність землякам-волонтерам, які не шкодуючи сил, коштів, здоров’я, а іноді навіть життя, забезпечують усім необхідним наших Героїв – учасників антитерористичної операції. Бажаю вам міцного здоров’я, мирного неба над головою, добробуту та Божої ласки. Будьте щасливі й сповнюйте щастям і добром життя інших людей!

Закликаю усіх мешканців Чернівецької області надавати всебічне сприяння доброчинній діяльності волонтерських об’єднань задля блага нашого народу, на славу матері – Україні!

 З повагою

 Голова обласної ради                                                                   Іван Мунтян

1