Іван Мунтян тішиться, що буковинських школярів навчитимуть основ християнської етики

Іван Мунтян тішиться, що буковинських школярів навчитимуть основ християнської етики

19.07.2016, 22:26

Сьогодні, 19 липня, голова Чернівецької обласної ради взяв участь у засіданні круглого столу що відбувся за участю керівників та представників основних християнських конфесій краю з нагоди 1028-річчя хрещення Київської Русі-України.

Відтак учасники зібрання обговорили питання збереження на території області історико-культурних пам’яток, які є культовими спорудами, а також питання, вирішення яких потребує участі представників органів влади.

У свою чергу директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Палійчук поінформувала присутніх про перспективи запровадження в загальноосвітніх навчальних закладах регіону курсів духовно-морального спрямування, зокрема, предмету «Основи християнської етики».

- Взяв участь у зустрічі з керівниками та представниками основних християнських конфесій краю, що відбулась до 1028-ї річниці хрещення Київської-Русі України, яку відзначатимуть 28 липня. Обговорили питання збереження історико-культурних пам’яток та розвитку духовності в області, зокрема, запровадження вивчення у школах Буковини основ християнської етики, - повідомив голова найвищого представницького органу влади краю Іван Мунтян. - Радий, що усі напрацювання попередніх років врешті-решт запрацюють і духовно-моральне виховання буковинських школярів набуде чітко визначених змісту й форм.

Насамкінець подякував священнослужителям за підтримку у такий непростий для країни час та за те, що Буковина може слугувати прикладом міжконфесійної злагоди та миру для всієї України.

 «Сьогоднішня зустріч відбувається напередодні свята хрещення Русі-України, визначної події, яка 1028 років тому стала своєрідним цивілізаційним вибором для нашої Батьківщини. Впевнений, що й нині віра та молитва – це наша найпотужніша зброя у боротьбі за мир в Україні. Дякую за вашу підтримку та за те, що у такий непростий для країни час ви залишаєтеся надійною запорукою збереження на Буковині міжконфесійної злагоди та миру», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників засідання.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Почнемо зі статті 35 Конституції України. Там написано про сводобу віросповідання. Тому яке право має влада навязувати дітям уроки християнської етики? Релігія має бути відокремленою від держави і, відповідно, від державної освіти. Запровадьте релігієзнавство, щоб дитина мала уявлення про всі релігії, а не одну-єдину. Або ж введіть в школах традиційну етику. Вчіть дітей добру і життєвим цінностям без релігійного контексту!
avatar

Alina Ahopshuk

19 липня 2016 20:36