Іван Мунтян обґрунтував необхідність облаштування пунктів «Руська» і «Шепіт» і під’їзних шляхів до них у Путильському районі

Іван Мунтян обґрунтував необхідність облаштування пунктів «Руська» і «Шепіт» і під’їзних шляхів до них у Путильському районі

11.01.2018, 23:20

Надзвичайно цікава і фахова розмова відбулася під час протокольної зустрічі керівництва області з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії Олександром Баньковим.

- Відчув їхню щиру зацікавленість нашим регіоном, нашим досвідом транскордонної співпраці і толерантного співжиття представників різних національностей, - поділився враженнями від спілкування голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

- Розповів про потребу якнайшвидшого завершення реконструкції та відкриття міжнародних пунктів пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці», готовність яких – 75%, і про величезну необхідність облаштування пунктів «Руська» і «Шепіт» і під’їзних шляхів до них у Путильському районі. Поінформував про унікальний туристичний потенціал Путильського району, який не розвивається через цілковиту відсутність інфраструктури, зокрема й дорожньої. Адже район практично відрізаний від світу, і відкриття кордонів тут – це вирішення не лише проблем Путильщини, а й багато в чому – цілої України.

- Наприклад, курорт Буковель з відкриттям цих пропускних пунктів отримає більше туристів, а Путильщина отримає інвесторів. Це не потребує великих коштів з Держбюджету, надходження значно переважать вкладення! І це обійдеться значно дешевше, ніж відкривати нові пункти пропуску на ділянці кордону, розташованого на Івано-Франківщині – бо в нас все готове для цього! Це питання я вже порушував і на нараді в Президента, і перед головою Верховної Ради під час Форуму місцевого розвитку «Єврорегіон Карпати - Україна».

- А наші спільні засідання рад двох прикордонних регіонів – Чернівецької області і Сучавського повіту – Міністр оцінив як гарний приклад взаємодії на місцевому рівні, вміння використати досвід і можливості сусідів для прокладання власного шляху успіху, - підсумував Іван Мунтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мунтян звернув увагу Посла України в Румунії на міжнародні пункти пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці»

1


КОМЕНТАРІ (2)

Мунтяну,  наконец,  дошло,  что  дорогами  заниматься, это  не  "тырить  по  карманам",  а  ПРОБИВАТЬ  должное  финансирование,  в т.ч. и  инвестиций.  Своей  заторможенностью,  он  медленно,  но  стал  походить  на  Тимиша, буковинского ЭТАЛОНА  ТУПОСТИ.

avatar

Левон

12 січня 2018 07:49

Мунтяна нельзя недооценевать. З виду туповатый, но где деньги - он первый. Чего стоит его операция по захвату земли в психбольнице. Его доля в хлебзаводе на территории психбольнице 70%, в Глибоцком районе частной земли 33 га. Мунтян рулит.

avatar

Левону

12 січня 2018 09:10