Іван Мунтян  привітав організаторів, учасників та поважних гостей 26-го Міжнародного гуцульського фестивалю у Вижниці

Іван Мунтян привітав організаторів, учасників та поважних гостей 26-го Міжнародного гуцульського фестивалю у Вижниці

01.09.2019, 09:23

Від імені крайової представницької влади та депутатського корпусу обласної ради голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав організаторів, учасників та поважних гостей 26-го Міжнародного гуцульського фестивалю, офіційне відкриття якого відбулося у Вижниці.

Звертаючись до усіх, хто завітав на благословенну Богом Вижницьку землю, аби сповна насолодитись цим етно-мистецьким дійством, посадовець наголосив, що гуцульський край – особливий, адже тут своя історія та культура, тут живуть працьовиті та гостинні люди. Цей край здавна привертає до себе увагу та щиру приязнь мільйонів людей з усіх куточків нашої планети. 

Іван Мунтян побажав усім, а найперше гоноровим господарям українських Карпат – гуцулам щастя, миру, добра та Божої ласки. За значний особистий внесок у гуманітарний розвиток Вижниччини, відродження та примноження автентичних гуцульських народних традицій Почесними відзнаками обласної ради «За заслуги перед Буковиною» нагородив голову Вижницької районної ради Михайла Андрюка та багаторічного директора Вижницького коледжу прикладного мистецтва імені В.Шкрібляка Дмитра Козубовського.

На відео: Офіційне відкриття 26-го Міжнародного гуцульського фестивалю

 

Святкова хода вулицями стародавньої Вижниці та запалення фестивальної ватри

Завітавши в переддень відкриття 26-го Міжнародного гуцульського фестивалю до Вижниці, Іван Мунтян став учасником надзвичайно приємної події: передачі місцевій громаді соціального таксі – спецавтомобілю, що буде перевозити жителів громади з особливими потребами. Приємно, коли можеш зробити добру справу для когось, хто потребує того найбільше. 

1