Іван Мунтян: Представницька влада й надалі робитиме усе залежне для збереження міжнаціональної та міжконфесійної злагоди на Буковині

Іван Мунтян: Представницька влада й надалі робитиме усе залежне для збереження міжнаціональної та міжконфесійної злагоди на Буковині

24.05.2018, 14:16

На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини, 23 травня, під час протокольної зустрічі із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пані Алешкою Сімкіч та координатором групи спостерігачів місії у Чернівцях паном Оріано Мікалетті.

Так, сторонами обговорено окремі аспекти толерантних взаємовідносин представників різних національних спільнот та релігійних конфесій, що проживають на території області, а також роль органів влади та органів місцевого самоврядування у забезпеченні міжнаціонального та міжконфесійного миру.

«Ми добре знаємо про той внесок, який Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ робить у спільну справу впровадження важливих реформ та розбудови демократичного суспільства в Україні, а також становлення мирного діалогу на Сході нашої держави. Дякую вам за цю допомогу: нині вона є надзвичайно важливою для України», – відзначив Іван Мунтян.

Відтак, голова Чернівецької обласної ради наголосив, що буковинці віддавна поділяють європейські демократичні цінності і за ментальністю є європейцями. Також посадовець поінформував представників місії про склад депутатського корпусу обласної ради.

«До складу депутатського корпусу крайового парламенту Буковини увійшли представники десяти політичних сил, які водночас є представниками декількох національностей та релігійних конфесій. Прикметно, що наша область у цьому сенсі напевно є унікальною. Водночас, незважаючи на усі політичні розбіжності, депутати готові до конструктивного діалогу та прийняття виважених рішень заради спільного блага. Саме тому Буковина завжди готова показати приклад толерантного поводження та взаємоповаги як решті регіонів України, так і окремим європейським державам, у яких час від часу ми можемо спостерігати певні конфлікти», – додав посадовець.

У свою чергу пані Алешка Сімкіч подякувала за співпрацю з Чернівецьким представництвом місії та висловила сподівання на її продовження. Так само пан Оріано Мікалетті високо оцінив активний діалог Чернівецької області з румунськими партнерами, зокрема, в частині реалізації окремих норм Закону України «Про освіту» та подякував за роботу, яка проводиться щодо надання допомоги учасникам бойових дій на Сході України, їхнім сім’ям, та сім’ям вимушених переселенців.

Насамкінець Іван Мунтян запевнив пані Алешку Сімкіч та пана Оріано Мікалетті у тому, що крайова представницька влада й надалі робитиме усе від неї залежне для збереження на Буковині міжнаціональної та міжконфесійної злагоди, незважаючи на будь-які спроби дестабілізувати ситуацію в регіоні.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1