Іван Мунтян: Повернення лісів АПК площею понад 66 тис. га у власність територіальних громад Буковини – знакова подія

Іван Мунтян: Повернення лісів АПК площею понад 66 тис. га у власність територіальних громад Буковини – знакова подія

19.05.2016, 19:10

Сьогодні, 19 травня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька провели засідання комісії обласної ради з прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області земельних лісових ділянок, участь у якому взяли представники депутатського корпусу та керівники районних рад регіону.

Так, учасники наради відзначили, що рішення про повернення лісів АПК у комунальну власність територіальних громад області означає, що в майбутньому кошти від реалізації лісодеревини та інших видів лісокористування будуть надходити безпосередньо до місцевих бюджетів. Також обласна рада здійснюватиме прямий контроль за збереженням лісового фонду та реалізовуватиме заходи, спрямовані на його відтворення.

У свою чергу в.о. заступника голови Чернівецької облдержадміністрації Віталій Усик провів засідання обласної комісії з питань передачі земельних лісових ділянок з державної у спільну власність територіальних громад Чернівецької області за участю керівників крайових держспецлісгоспів АПК. Присутнім роз’яснено механізм приймання-передачі лісових земельних.

«Сьогодні українці у всьому світі відзначають день вишиванки, яка є символом національного відродження, повернення до витоків нашого народу. Символічно, що саме сьогодні ми підписуємо документи про повернення лісів АПК у власність територіальних громад Буковини. Це знакова подія», – наголосив керівник представницької влади краю Іван Мунтян.

Відтак голови вищезазначених комісій Інга Маковецька та Віталій Усик, а також керівники лісогосподарських підприємств АПК підписали акти приймання-передачі з державної у спільну власність територіальних громад Чернівецької області земельних лісових ділянок загальною площею понад 66 тис. га.

Джерело: прес-служба обласної ради. 

1