Іван Мунтян: Подібні людиноненависницькі злочини не повинні повторитися

Іван Мунтян: Подібні людиноненависницькі злочини не повинні повторитися

27.11.2016, 00:19

На цьому наголосив керівник представницької влади краю, звертаючись до учасників скорботного зібрання, що прийшли сьогодні, 26 листопада, до пам’ятного знаку на розі вулиць Руської та Шевченка обласного центру вшанувати пам’ять жертв голодоморів.

«Щороку четвертої суботи листопада представники буковинської громади збираються на цьому місці, аби вшанувати світлу пам’ять жертв трьох голодоморів в Україні. Ця скорботна традиція має на меті відновити історичну справедливість та повернути нам правду про злочинну політику геноциду комуністичного режиму, спрямовану на знищення українського народу. Сьогодні, коли від тих жахливих часів нас відділяють десятиліття, кремлівські зверхники не полишають спроб стерти з пам’яті нашого народу саму згадку про голодомор. Вважаю, що ми, як національно свідомі громадяни та патріоти України, повинні стати на заваді цим зухвалим спробам переглянути нашу історію, аби подібні людиноненависницькі злочини ніколи не повторилися», – відзначив Іван Мунтян.

У свою чергу предстоятелі Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Греко-Католицької Церкви на Буковині відслужили жалобну панахиду та освятили пам’ятний знак жертвам голодоморів.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

Іон мамалигу мав би нести

avatar

людмила дурченко

27 листопада 2016 08:24