Іван Мунтян подякував Генеральному консулу Чехії за підтримку територіальної цілісності України

Іван Мунтян подякував Генеральному консулу Чехії за підтримку територіальної цілісності України

12.04.2017, 17:38

Сьогодні, 12 квітня відбулася зустріч Генерального консула Чеської Республіки у Львові пана Павела Пешека з представниками крайової влади, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Так, пан Павел Пешек висловився на користь якнайшвидшого повернення під контроль Уряду України Автономної Республіки Крим і тимчасово окупованих територій східних областей, а також розповів про внесок Чеської Республіки у справу реабілітації учасників Революції Гідності, які постраждали під час подій на Майдані.

У свою чергу Іван Мунтян подякував пану Павелу Пешеку за підтримку територіальної цілісності України, а також відзначив, що Буковину та Чеську Республіку поєднує спільне історичне минуле та багате культурне надбання.

 - Зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові паном Павелом Пешеком, - написав Іван Мунтян на своїй сторінці у ФБ. - Обговорили можливі напрями співпраці у галузях економіки, освіти, культури, науки та енергозбереження. Зокрема, запропонував звернути увагу на перспективні розробки та винаходи науковців нашого інституту термоелектрики, які отримали визнання та застосування у багатьох країнах світу. Подякував пану Пешеку за те, що Чеська Республіка непохитна у своїй підтримці територіальної цілісності України, а також за надання допомоги у лікуванні поранених на Майдані учасників Революції гідності. Побажав пану Генеральному консулу приємних вражень від перебування на гостинній буковинській землі, а також привітав його, а у його особі – усіх працівників Генконсульства з прийдешнім святом Христового Воскресіння :)

- Незважаючи на відсутність спільного кордону, Буковину і Чехію поєднують давні історичні, економічні та культурні зв’язки. З приємністю хочу відзначити, що відомі представники чеського народу залишили помітний слід в історії нашого краю. Зокрема, під керівництвом відомого чеського архітектора Йозефа Главки була зведена унікальна будівля Резиденції буковинських митрополитів, яка стала справжньою окрасою нашого краю та увійшла до переліку об’єктів світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Гарним прикладом для нашої держави, яка нині розпочала масштабні реформи у всіх сферах політичного, економічного та соціального життя, можуть слугувати й модель економічного розвитку та досвід залучення інвестицій Чеської Республіки», – наголосив голова крайового парламенту Буковини.

Відтак сторони обговорили можливі напрями співпраці у галузях економіки, освіти, культури, науки, енергозбереження, а також шляхи обміну інформацією у випадках надзвичайних ситуацій.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1