Іван Мунтян побував на уроці у школі сина, який разом з однокласниками писав листи оборонцям України – воїнам АТО

Іван Мунтян побував на уроці у школі сина, який разом з однокласниками писав листи оборонцям України – воїнам АТО

01.09.2016, 21:25

Сьогодні, 1 вересня, керівник представницької влади краю взяв участь в урочистостях, що відбулися у Кам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ  ступенів Глибоцького району з нагоди Дня знань, та привітав зі святом вчителів та вихованців навчального закладу.

«Праця вчителя почесна та відповідальна, адже саме від професійності та людяності вчителя залежить, як у майбутньому складеться доля його вихованців. Але й учнівська праця не з легких. В стінах школи розвиваються таланти та здібності особистості, формуються її громадянська позиція. Шкільна пора є також своєрідним іспитом для батьків, які хочуть бачити своїх дітей розумними, успішними та вихованими», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись присутніх.

- Принагідно нагадав школярам про те, що навіть у ці урочисті хвилини за тисячі кілометрів звідси, на Сході та Півдні кращі сини України, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, захищають наше мирне життя, - прокоментував свій виступ у школі голова обласної ради. - Закликав дітлахів пам’ятати про це впродовж усього навчального року та сумлінно вчитися, аби бути гідними подвигів захисників нашої Батьківщини. 

Побажавши школярам міцного здоров’я та успіхів у навчанні та подякувавши їх наставникам за мудрість і терпіння, Іван Мунтян передав вихованцям навчального закладу ноутбук. Відтак, відзначив педагогічний колектив Кам’янської школи, а також кращих її вчителів Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.



По завершенню урочистостей відбулась зустріч посадовця з педагогічним колективом освітньої установи, під час якої обговорено найбільш актуальні проблемні питання, які потребують якнайшвидшого вирішення.

Одним з таких є питання добудови ще одного навчального корпусу школи, у якій станом на 1 вересня цього року навчається майже 1100 дітлахів.



«Враховуючи демографічний прогноз на наступні 5 років, мусимо невідкладно подбати про створення належних умов для виховання та навчання наступних поколінь кам’янчан. Адже тільки у минулому році тут народилося майже 130 немовлят. Більше того: сьогодні поріг Кам’янської школи переступило 147 першачків. В окремих населених пунктах Глибоччини це – загальна кількість дітей у школі. Обіцяю, що зроблю все, що у моїх силах, щоб Кам’янська школа отримала новий корпус», – відзначив голова Чернівецької обласної ради.

Насамкінець, Іван Мунтян разом із директором школи Олександром Карлійчуком завітав на перший урок до 7-А класу, учні якого написали листи оборонцям України – воїнам АТО.

Сім років тому відвів свого наймолодшого – Іванка у перший клас, - поділився у ФБ подробицями перебування у школі Іван Мунтян. -  Сьогодні ж зрозумів наскільки швидко пролетів час… Свого часу був головою батьківського комітету школи, а сьогодні разом із директором Олександром Карлійчуком завітав на перший урок у 7-А мого синочка. Привітав дітлахів з початком нового навчального року, побажав бути слухняними та добре вчитися. Адже діти – це наше майбутнє і від того, якими освіченими та розумними вони будуть, залежить те, у якій країні ми будемо жити.

Переконався, що вчителі виховують наших діток справжніми патріотами України, які люблять свою батьківщину та цінують той мир, який виборюють для нас на Сході держави Герої АТО. Саме їм школярі писали сьогодні листи. Дякували за мирне небо над головою, бажали здоров’я та по-швидше повернутися додому. Нехай береже наших оборонців Господь Бог!

1