Іван Мунтян оперативно долучився до подолання наслідків негоди в Сторожинці

Іван Мунтян оперативно долучився до подолання наслідків негоди в Сторожинці

14.08.2019, 11:10

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків стихії, від якої  ввечері 13 серпня постраждав Сторожинець, де аномально крупний град понищив покрівлі, фасади та вікна бюджетних установ і приватних садиб, зупинив роботу місцевих підприємств та знищив сільськогосподарські посіви. Частина міста й досі знаходиться без світла, тривають роботи з відновлення водопостачання. З об’єктів соціальної інфраструктури найбільше постраждали місцеві школи, гімназія, лісовий коледж та районна лікарня. Водночас, на щастя обійшлося без людських жертв. Слава Богу!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пару хвилин до стихії, яка накоїла лиха у Сторожинці, господарі не могли заспокоїти домашніх собак, які хвилювалися і скавчали

Заслухавши оперативну інформацію про завдані збитки та першочергові роботи з їх ліквідації, Іван Мунтян оглянув будівлю Сторожинецької ЗОШ №1, де градом на 70% знищено покрівлю, пошкоджено її несучу конструкцію та вибито вікна. Аналогічна ситуація і в районній лікарні, де дощівка підтопила 4-й поверх. До слова, град пошкодив весь автопарк Сторожинецького відділу поліції.

Голова Чернівецької обласної ради закликав керівників відповідних служб та органів влади розпочати роботу з оцінки розмірів збитків, завданих стихією, о 6 годині ранку, аби о 9-й ми вже мали попередню суму збитків.

- Наголосив, що саме завтра відбудеться засідання Кабінету Міністрів України, відповідно, за потреби я можу зібрати засідання колегії обласної ради, яка прийме звернення до уряду щодо залучення коштів резервного фонду державного бюджету, як це було у 2008 році. Оскільки навіть зараз, за попередніми оцінками зрозумілим є те, що коштів місцевих бюджетів буде замало. Більше того, за прогнозами синоптиків найближчі два дні йтиме дощ і якщо оперативно не провести першочергові відновлювальні роботи, сума збитків може зрости в рази, - пояснив Іван Мунтян. 

З самого ранку 14 серпня Іван Мунтян зв’язався з керівниками лісогосподарських підприємств нашого краю та попросив їх надати пиломатеріали, необхідні для відновлення покрівель об’єктів соціальної інфраструктури. Адже якщо у навчальних закладах терміново не перекрити понищені градом покрівлі, початок нового навчального року буде зірвано. Допустити цього не можна.

1