Іван Мунтян: Обласна рада й надалі сприятиме у вирішенні нагальних проблемних питань лікарні швидкої медичної допомоги

Іван Мунтян: Обласна рада й надалі сприятиме у вирішенні нагальних проблемних питань лікарні швидкої медичної допомоги

05.05.2016, 21:10

Сьогодні, 5 травня, керівник представницької влади краю взяв участь в урочистому відкритті відремонтованого ІІ хірургічного відділення ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги». Вартість проведених ремонтно-оздоблювальних робіт склала 3 млн. грн.

Так, силами фахівців Управління капітального будівництва облдержадміністрації та підрядної організації ТОВ «КМ-Буд» у відділенні було замінено систему водопостачанняя та водовідведення, електромережі, встановлено пожежну сигналізацію, улаштовано кахлі на підлозі та стінах, двері та вікна замінено на енергозберігаючі.

Тепер в лікарні на вулиці Фастівській є кілька палат інтенсивної терапії для інфекційних хворих, це дозволить роз'єднати інфекції, розповідає завідуючий відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії Володимир Іванов, - повідомляє сайт http://acc.cv.ua/. - Після ремонту мають 2 ізолятори і 2 палати. У кожній палаті є кисневий і дихальний апарати, новенькі ліжка. Ремонт у хірургічному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги не робили вже 20 років, нарешті, тішаться лікарі, і у їхніх палатах все на сучасному рівні. Замінені вікна, двері, системи тепло і водопостачання. Тут лікуватимуть хворих з запущеними формами апендициту, перфоративними виразками,  з сепсисом, важкими пневмоніями. Загалом за  рік тут лікуються 1300-1400хворих, 30% з них з септичними ускладненнями, ділиться статистикою Володимир Іванов.

Голова обласної адміністрації Олександр Фищук підрахував: «Капремонт у цьому відділенні обійшовся в 3 мільйони 200 тисяч гривень, які виділили  з фонду регіонального розвитку. Ще 1 мільйон 100 тисяч гривень виділять аби закупити необхідне обладнання та меблі, - пише сайт http://acc.cv.ua/.

 «Надзвичайно приємно у ці святкові дні долучитися до такої приємної події. Адже створення належних умов праці для медперсоналу є важливою запорукою покращення рівня обслуговування пацієнтів. Лікарня є обласною комунальною установою і хочу запевнити, що обласна рада й надалі сприятиме у вирішенні нагальних проблемних питань цього медичного закладу, зокрема, допоможе у придбанні необхідних меблів та медичного устаткування», – наголосив Іван Мунтян.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

1