Іван Мунтян: Незалежність – це історія боротьби

Іван Мунтян: Незалежність – це історія боротьби

24.08.2013, 15:04

Українська Незалежність – це не лише 22 роки формального існування держави Україна. Це довгі століття боротьби наших предків за неї. Це поразки і перемоги, героїчні і негероїчні смерті, зради і банальне фізичне виживання, збережені попри все народні традиції, пісні і вишиванки, ейфорія від підняття українського Прапора і виконання українського Гімну. Незалежність – це ми з вами, які ідентифікуємо себе як українців – національно чи політично. Незалежність – це Батьківщина.

Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» за своє 14-річне існування стала вже одним з символів Української Незалежності. Лідер партії Юлія Тимошенко упродовж усієї історії життя партії стояла на сторожі інтересів України і її народу.

У 2002-му наші партійці потерпали від тиску і репресій, але не здавалися. У 2004-му «Батьківщина» в єдиному пориві з народом виборола Незалежність на Майдані. У 2005-му мусила відстоювати права українців як перед політичними опонентами, так і перед псевдопобратимами.

Пригадайте лише, як вболівала «Батьківщина» і призначений від цієї політичної сили Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко за Буковину під час повені 2008-го року! Скільком буковинцям були відбудовані зруйновані житла, скільком компенсовані втрати від затоплених городів, полів, від втрачених товарів на ринках… І порівняйте з тим, як байдуже сприйняла влада наступників таку ж біду в краї у 2010-му! Це лише один факт з партійної біографії «Батьківщини», але який він показовий!

У 2010-му лідер партії тільки через масові нахабні фальсифікації на виборах не стала Президентом України. Натомість проти неї почалися політичні репресії, і вже минуло два роки відтоді, як Юлія Тимошенко за надуманими, сфабрикованими звинуваченнями перебуває за гратами.

Зубожіння населення і цілковита корумпованість держави, якій дала б жорстку відсіч Юлія Володимирівна, якби була на свободі, яскраво підтверджують, що саме наша політична сила, саме «Батьківщина» і її незмінний лідер є тими, хто має політичну волю і силу розбудовувати незалежну Україну. Без «Батьківщини» Україна не буде такою, про яку мріяли століттями українці.

Навколо «Батьківщини» сьогодні об’єдналися ті, хто боротимуться за Україну до цілковитої перемоги над тими, хто використовує багаті українські надра, працьовитий український народ і наповнені потенціалом науково-технічні ресурси лише для власного збагачення. У наші лави влилися і старі, вже легендарні політичні сили – Народний Рух України, Партія «Реформи і порядок», а також такі молоді і запальні, як «Фронт змін». Усі розуміють, що без чесності, свободи і правди не буде України.

Це розуміють і всередині країни, і в цілому світі. Це добре розуміє і той, хто незаслужено посідає пост глави нашої держави – тому й опирається загальним вимогам звільнити незаконно ув’язнену політичну опонентку. Але 2015 рік – це Рубікон, коли час за допомогою нас з вами розставить усе на свої місця. «Батьківщина» здобуде можливість зробити Україну такою, про яку ми мріємо – справедливою, захищеною, сильною і гідною. Бо Незалежність України – це захищеність і гідність українців.

Незважаючи ні на що, закликаю вас не піддаватися зневірі. І вітаю з Днем Незалежності України. Зовсім скоро настане день, коли формальність стане реальністю. І цей день побачимо ми – і збережемо для наших дітей і онуків!

Іван Мунтян, голова обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1