Іван Мунтян назвав винних, які мають  відповідати за провал адміністративної реформи на Буковині (ОНОВЛЕНО о 17.13)

Іван Мунтян назвав винних, які мають відповідати за провал адміністративної реформи на Буковині (ОНОВЛЕНО о 17.13)

24.06.2015, 18:56

Іван Мунтян застеріг від тиску на депутатів обласної ради у питанні адмінреформи  і запевнив, що розпуску ради не боїться. Про це голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина", депутат обласної ради Іван Мунтян повідомив під час прес-конференції у Чернівцях.

- Адміністративна реформа має відбуватися згідно з волею громади, а не так, як це хтось бачить у центрі, - сказав Іван Мунтян. - Мені відомо про відповідні вказівки, які щодо цього надійшли з центру. І місцева влада їх проводила, виконувала ці вказівки. Під час виступу в обласній раді, коли я запитав доповідача Ігоря Бабюка, хто подав такі пропозиції по тому ж таки Сторожинецькому району, він чітко відповів - це пропозиції Чернівецької облдержадміністрації. А він лише виконавець. Тепер  ці люди, які пропонували такі рішення, будуть відповідати за результат реформи. А депутати обласної ради рішення щодо цього питання не ухвалили. 

 Також Іван Мунтян пояснив позицію Батьківщини в питанні об'єднання громад. Лідер буковинської "Батьківщини" розповів, як голови сільських рад Сторожинецького району спеціально їздили до Румунії переймати досвід функціонування таких громад в країні-членові ЄС.

- Рішення про поділ на громади було прийнято на рівні області, нібито така команда надійшла з Києва. В окремі громади було роз'єднано українські і румунські села. Я вважаю такий підхід неправильним, - сказав Іван Мунтян. - Усі ми є громадянами однієї держави. 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Батьківщина у всіх регіонах блокує реформу. Їм чим гірше ти краще. Зрив реформи на совісті депутатів.... 

avatar

Адмін

24 червня 2015 16:49

Мун6тян хоче створити румунську громаду, щоб можна було через референдум відійти до Румунії.

avatar

Дон Педро

24 червня 2015 18:13

Чого ж тоді у Сторожинецькому районі голова РДА (БЮТ) та голова РР (БЮТ) так нагинають всіх голів за одну громаду?

avatar

123

24 червня 2015 21:19