Іван Мунтян назвав головну мету Першого Буковинського Молитовного сніданку і подякував усім учасникам

Іван Мунтян назвав головну мету Першого Буковинського Молитовного сніданку і подякував усім учасникам

11.04.2018, 12:42

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян подякував усім учасникам Першого Буковинського Молитовного сніданку.

- Насамперед хотів би щиро подякувати за те, що відкинувши всі можливі протиріччя чи упередження зібралися у колишній Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, аби потиснути один одному руку, посміхнутися один одному в обличчя, разом попросити у Господа кращої долі для нашого краю та нашої Батьківщини, відкрито поговорити про важливі речі, висловити свою думку, не переживаючи за осуд, а головне – для того щоб засвідчити єдність. Ту єдність, про яку нині всі так багато говорять, але мало хто хоче поступитися заради неї бодай чимось, - сказав Іван Мунтян

- Адже це і є головна мета молитовного сніданку – об’єднати людей світу таких різних за своїми поглядами та культурою, світоглядом та конфесійною приналежністю. Об’єднати заради миру, порозуміння та злагоди.

- Гадаю, що слухаючи сархієпископа Чернівецького і Кіцманського УПЦ КП Онуфрія, старшого єпископа Всеукраїнського Союзу церков християн віри євангельської Михайла Паночка, правлячого єпископа Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафата, головного рабина Чернівецького регіону Ноаха Кофманського та одного із головних ідейних натхненників та організаторів щорічних Національних Молитовних сніданків у США Дага Бьорлі, кожен почув щось рідне й близьке для себе. Водночас, кожен отримав можливість усвідомити, що у абсолютно різних людей може бути дуже багато спільного. Варто лише відкинути неприязнь та пиху, повірити у те, що Господь створив усіх для гармонійного співіснування, а головне – почути один одного.

- Звертаючись до учасників Першого Буковинського Молитовного сніданку відзначив, що бачив і знаю, як Господь може впливати на життях людей і цілих країн, як живуть Сполучені Штати Америки, де лідери нації вже 66 разів збиралися на подібну, але світового масштабу, спільну молитву. Тому переконаний, що таке ж заможне й справедливе життя чекає на Україну, де Національні молитовні сніданки проводяться вже 5 років поспіль. Втім для цього зміни повинні відбутися у кожному з нас. Адже кожен може наблизити те, чого всі ми так прагнемо: мир, справедливість, єдність. Треба лише цього щиро захотіти і кожному розпочати з себе.

- Відтак, разом з усіма вшанував пам’ять усіх загиблих на Сході захисників України, помолився за мир і процвітання для нашого краю та всієї України, попросив у Господа благословення для кожної буковинської родини, щастя для усіх знедолених, Божої ласки та мудрості для усіх нас.

- Щиро вірю, що сьогоднішній молитовний сніданок бодай на крок, але наблизив нас до спільної мети – миру та процвітання, став гарним майданчиком для обміну думками та озвучення одвічних істин.

- Сподіваюся, що відтепер такий формат спілкування стане для Буковини традиційним і ми щороку збиратимемося, аби спілкуватися у дружньому колі, шукати й знаходити відповіді на важливі запитання та просити Господа про краще майбутнє для нашої держави, - підсумував Іван Мунтян. 

На фото: Разом з синами Артуром, Мірчею та Іванком помолився Господу на Першому Буковинському Молитовному сніданку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях відбувся Перший Буковинський Молитовний сніданок (ОНОВЛЕНО о 22.00)

1


КОМЕНТАРІ (3)

Мой репост - 

    В ОСНОВНОМ собралась ОДНА НЕЧИСТЬ -

представители власти и их прихвостни (КОРРУПЦИОНЕРЫ, НАРУШИТЕЛИ ПРАВ и СВОБОД ПРОСТЫХ ГРАЖДАН, ПРОДАЖНЫЕ ЧИНОВНИКИ и ДЕПУТАТЫ), представители большого бизнеса (МУЛЬТИМИЛЛИОНЕРЫ-БАНДИТЫ, решающие все вопросы за большие взятки по принципу "решал"). Можно и пофамильно:

Мунтян, Фищук, Годнюк, Маковецкая, Павел, Продан, Илюк, Шкварковский и так далее... Ну, прям все фанаты бога, духовности и высшей морали! ЦИНИЗМ ВЫШЕ КРЫШИ!!!

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54 

avatar

Правозащитник

11 квітня 2018 15:05

Критикую я Мунтяна за його безграмотність, але треба йому віддати належне, бо почав він робити висновки з критики. Виступ муні на т.зв "молитовному сніданку"( в цілому пародія) був з заготовленого тексту і мав непоганий зміст, такий виступ вже можна слухати. Окрім того, що Мунтян так і не вивчив текст повністю і перекручував слова, я знайшов лише 4 грубих помилки і 5 разів пререкручування його. Писака облрадівський має йому готувати тексти простішою мовою, без складнопідрядних і складносурядних речень і звичайно вчити і вчити його грамотної, літературної вимови написаного... Оцінка вже 4 з мінусом... Головне, що краще від Фищука...

avatar

Юрій

11 квітня 2018 15:07

Сектанський шабаш  в РЕЗИДЕНЦІЇ МИТРОПОЛИТІВ.

Митрополит Гакман перевертається в могилі.

СРАМ всім православним, які брали в ньому участь.

avatar

Професор ЧНУ

11 квітня 2018 15:35