Іван Мунтян наполягає, щоб за новоствореними об’єднаними громадами гірських районів зберегли статус гірських

Іван Мунтян наполягає, щоб за новоствореними об’єднаними громадами гірських районів зберегли статус гірських

25.02.2016, 21:26

В етнографічному центрі Гуцульщини –  Верховині провели Карпатський форум народовладдя.

У Форумі взяли участь голови районних рад гірських районів Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Львівської областей. Основне питання порядку денного: «Про збереження гірських районів під час проведення децентралізації державної влади та адміністративно-територіальної реформи в Україні і перспективи розвитку Карпатського регіону».

Про участь у форумі народовладдя голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відзвітував на своїй сторінці у Фейсбук.

Іван Мунтян зазначив, що за результатами обговорення, прийняли звернення до Президента України, Прем’єра та Голови Верховної Ради України щодо необхідності врахування специфіки гірських районів наших чотирьох областей під час проведення децентралізації влади.

«Особисто я наполіг, щоб до звернення включили тезу про збереження гірського статусу новостворених об’єднаних громад, утворення яких має відбуватися виключно після широкого громадського обговорення та з урахуванням географічної віддаленості окремих населених пунктів у гірській місцевості. Гадаю, що внесення відповідних змін до законодавства дозволить у майбутньому уникнути багатьох питань» - додає Іван Мунтян.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/8355-trudnoshchi-detsentralizatsiji-v-girskikh-rajonakh-obgovorili-u-verkhovini-chernivetski-chinovniki.

1