Іван Мунтян нагородив радника Президента Ради депутатів округу Швабія відзнакою «За заслуги перед Буковиною»

Іван Мунтян нагородив радника Президента Ради депутатів округу Швабія відзнакою «За заслуги перед Буковиною»

02.05.2017, 23:57

Про подробиці перебування делегації з Буковини в Німеччині голова Чернівецької обласної ради розповів на своїй сторінці у ФБ. 

- Вчора й сьогодні взяв участь у зустрічах представників округу Швабія (Німеччина), Департаменту Майєнн (Франція), Сучавського повіту (Румунія) та Чернівецької області, які відбулись з нагоди 20-ї річниці з дня підписання партнерської угоди «Чотири регіони для Європи» у місті Аугсбург – столиці округу Швабія.

Вчора відбулося неформальне спілкування у «Буковина-Інституті» Аугсбурзького університету. Сьогоднішню зустріч відкрив Президент Ради депутатів округу Швабія пан Юрген Райхерт, який коротко розповів про історію співпраці наших регіонів, представив мене іншим учасникам зустрічі, а відтак запросив поділитися враженнями безпосередніх виконавців проектів, які вдалося реалізувати в рамках згаданої партнерської угоди.

Світлина від Івана Мунтяна.

Зокрема, про співпрацю з ЧНУ імені Юрія Федьковича розповіла завідувач кафедри педагогіки і соціальної роботи Ірина Петрюк, яка брала участь у програмі обміну разом з колегами з кафедри педагогіки і освіти дорослих Аугсбурзького університету.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук поінформував присутніх про загальну ситуацію в Україні та на Буковині.

У свою чергу заступник голови Сучавської повітової ради пан Георге Ніца наголосив на необхідності відновлення роботи усіх пунктів пропуску на ділянках кордону України з країнами-членами ЄС, які діяли до 2010 року. Для цього, за його словами, слід з одного боку вимагати необхідні кошти у європейських урядових структур, а з іншого – потрібне відповідне бажання української сторони.

Вважаю таку пропозицію цілком слушною, адже враховуючи безвізовий режим перетину кордону, який от-от вступить у дію, Україна мусить вжити невідкладних заходів, аби вже менше, ніж за півроку уникнути повного колапсу на кордоні з Євросоюзом.

Насамкінець усі разом подякували раднику пана Юргена Райхерта з питань регіонального партнерства пану Отто Галабріну за той значний внесок, який він зробив у розбудову наших партнерських відносин. Можна без перебільшення сказати, що протягом років саме він був головним двигуном цього міжрегіонального співробітництва.

За ці досягнення, а також з нагоди 20-ї річниці з дня підписання партнерської угоди «Чотири регіони для Європи» нагородив пана Отто Галабріна Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

Маю велику надію, що ці зустрічі дадуть новий імпульс нашому співробітництву і вже незабаром співпраця між нашими регіонами у гуманітарній сфері гармонійно переросте у взаємовигідне партнерство у галузі економіки.

П.С. Під час особистого спілкування окреслив пану Юргену Райхерту перспективи розвитку транскордонної співпраці Чернівецької області з регіонами ЄС, головною запорукою якої є відновлення роботи пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні у Путильському, Сторожинецькому та Герцаївському районах. На що пан Райхерт пообіцяв свою підтримку у цьому питанні ;)

1