Іван Мунтян нагородив Блаженнішого Святослава Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною»

Іван Мунтян нагородив Блаженнішого Святослава Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною»

10.12.2018, 23:55

По завершенню Літургії Главу Української Греко-Католицької Церкви привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Посадовець подякував Блаженнішому Святославу за його значний особистий внесок у розбудову нашої держави і краю, за патріотичну позицію та допомогу українському Сходу. Відтак, за плідну церковну діяльність з утвердження у суспільстві ідеалів духовності, гуманізму та милосердя Іван Мунтян нагородив Блаженнішого Святослава Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

Такою ж відзнакою за багаторічне пасторське служіння, значний особистий внесок у відродження Української Греко-Католицької Церкви на Буковині, та з нагоди 50-річчя від дня народження керівник представницької влади краю Іван Мунтян нагородив настоятеля Катедрального Собору Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ отця Валерія Сиротюка. Натомість отримав у подарунок від отця Валерія авторську збірку поезій та пісень на християнську тематику «На початку було слово».

 Уже під час неформального спілкування Іван Мунтян наголосив, що навіть у такий непростий час Українська Греко-Католицька Церква робить дуже багато для розвитку нашої держави і народу й що всі ці гарні справи робляться з благословення і за допомоги Господа Бога.

  - Не міг не погодитися з отцем Валерієм, що наш багатомовний Буковинський край є унікальним, адже саме тут спільну мову знаходять представники багатьох національностей. Водночас додав, що для Бога немає національності – для Бога є людина і є Церква, і ті, хто будуть у Його Церкві – будуть з Ним вічно, - сказав Іван Мунтян. 

Нагадаємо, 9 грудня, у столиці Буковини з патріаршим візитом перебував Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Митрополит Київський Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). Так, з нагоди 1-ї річниці заснування Чернівецької єпархії УГКЦ Блаженніший Святослав очолив урочисту Літургію у Катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці у Чернівцях.

1