Іван Мунтян: Мусимо пам’ятати уроки історії, аби уникнути помилок минулого

Іван Мунтян: Мусимо пам’ятати уроки історії, аби уникнути помилок минулого

16.05.2016, 01:11

Сьогодні, 15 травня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян разом із представниками влади, святими отцями та громадськістю взяв участь у жалобному зібранні на Соборній площі Чернівців з нагоди вшанування пам’яті жертв політичних репресій.

Так, учасники зібрання вшанували пам’ять невинно убієнних українців хвилиною мовчання, помолилися за їх душі, а також передали квіти для покладання до пам’ятного хреста, що знаходиться на території історико-культурного заповідника «Кладовище по вул. Зеленій».

«Мільйони життів було загублено більшовицько-комуністичним режимом, мільйони доль понівечено. Усю країну було перетворено на один великий концтабір, всередині якого панували страх та ненависть. Саме тому мусимо зробити усе від нас залежне, аби подібне не повторилося ніколи знову. Мусимо пам’ятати уроки історії, якими б гіркими вони не були, аби уникнути помилок минулого. Мусимо шанувати людей, які свого часу не зламалися та заплатили своїм життям та здоров’ям за майбутню незалежність України», – наголосив Іван Мунтян.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

1


КОМЕНТАРІ (2)

Захід потрібний. Нехай Бог благословить душі убієнних.  Але "святих отців"  не буває. Це неправильна трактовка. Можна написати просто священики, або духовенство.

avatar

16 травня 2016 15:39

Пане унгуряну, цей захід був на Центральній площі, а не на Соборній. Поспіться підіть після чергового "перебору", бо ще не таке "наговорите". Позорисько, просто ж-а-а-х!?

avatar

Юрій

17 травня 2016 09:37