Іван Мунтян: Кожен вчасно та якісно реалізований проект додає позитивного іміджу Буковині

Іван Мунтян: Кожен вчасно та якісно реалізований проект додає позитивного іміджу Буковині

17.08.2016, 23:31

На цьому акцентував увагу учасників наради з питань розвитку транскордонного співробітництва у Чернівецькій області, що відбулася сьогодні, 17 серпня, керівник представницької влади краю Іван Мунтян. У свою чергу очільники низки громадських організацій, які провадять проектну діяльність, висловили своє бачення подальшої співпраці з регіонами-партнерами Буковини.

Зокрема, проаналізовано стан реалізації та результати проектів в рамках спільної операційної програми транскордонного співробітництва «Румунія-Україна-Республіка Молдова», а також обговорено ідеї для майбутніх спільних проектів в рамках операційної програми «Румунія-Україна» у сферах освіти, науки, культури, охорони здоров’я, збереження довкілля, реагування на надзвичайні ситуації, сільського господарства, розвитку прикордонної і транспортної інфраструктури, боротьби з організованою злочинністю та контрабандною діяльністю. Відзначено, що після ретельного аналізу та доопрацювання, ці пропозиції будуть узгоджуватися з румунською стороною.

Відтак, учасники наради обговорили можливі шляхи активізації транскордонної співпраці в рамках Єврорегіону «Верхній Прут» та налагодження партнерських відносин з регіонами країн-учасниць Дунайської транснаціональної програми для реалізації спільних ініціатив.

За словами Івана Мунтяна, європейські партнери зацікавлені у тому, щоб представники органів влади та громадських організацій, які виступають у ролі виконавців тих чи інших транскордонних проектів, взаємодіяли якомога конструктивніше. «Не секрет, що грантодавці хотіли би, щоб ми зробили нашу співпрацю ефективнішою, адже почасти саме чітка координація дій партнерів є запорукою позитивного результату. В свою чергу кожен вчасно та якісно реалізований проект додає позитивного іміджу регіону в цілому», – відзначив посадовець.

Насамкінець розглянуто орієнтовний перелік питань, що пропонується до внесення на розгляд майбутнього спільного засідання Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад.

http://oblrada.cv.ua/

1