Іван Мунтян: Держлісагентство України намагається позбавити Герцаївську громаду права розпоряджатися лісами АПК

Іван Мунтян: Держлісагентство України намагається позбавити Герцаївську громаду права розпоряджатися лісами АПК

18.04.2018, 23:26

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до членів та учасників засідання колегії Чернівецької обласної державної адміністрації, яке відбулося сьогодні, 18 квітня.

Так, керівник представницької влади краю відзначив, що до нього надійшов спільний лист голів Герцаївської райдержадміністрації та районної ради Віорела Ястремського та Віктора Чуклі з проханням звернутися до Державного агентства лісових ресурсів України щодо скасування наказу агентства від 16.04.2018 №296 «Про припинення діяльності Державного підприємства реорганізацію Герцаївського Держспецлісництва АПК шляхом його приєднання до Глибоцького Держспецлісгоспу АПК».

«Найперше дивує бажання Держлісагентства України позбавити громаду можливості розпоряджатися лісами АПК, які їй належать за правом. По-друге, абсолютно незрозуміло, чим була викликана така нагальна необхідність у ліквідації Герцаївського Держспецлісництва АПК, про яку чомусь не знало ані керівництво району, ані керівництво області», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Під час засідання колегії підбито підсумки соціально-економічного розвитку Чернівецької області за 2017 рік та підсумки виконання місцевих бюджетів області за 2017 рік, а також проаналізовано підготовку агроформувань регіону до проведення комплексу весняно-польових робіт.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1