Іван Мунтян: Буковинці відкрили для себе Аргентину ще на початку минулого століття

Іван Мунтян: Буковинці відкрили для себе Аргентину ще на початку минулого століття

17.07.2018, 19:37

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян під час протокольної зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Аргентина в Україні паном Альберто Хосе Алонсо, який сьогодні, 17 липня, вперше завітав до столиці Буковини з офіційним візитом.

Так, пан Альберто Хосе Алонсо висловив підтримку територіальній цілісності та незалежності України, зазначивши, що Республіка Аргентина завжди підтримувала державність України та прагнення нашої держави до суверенності. Також пан Надзвичайний та Повноважний Посол відзначив внесок української діаспори у розвиток економіки Республіки Аргентина та подолання окремих кризових явищ, які супроводжували цей процес. «Саме українці навчили аргентинців тому, що працею можна здолати всі перешкоди», – наголосив дипломат.

У свою чергу керівник представницької влади Буковини Іван Мунтян подякував в особі пана Альберто Хосе Алонсо народу та керівництву Республіки Аргентина за підтримку та дружнє ставлення до України і народу України, а також поінформував дипломата про історію нашого краю, структуру крайового парламенту та склад депутатського корпусу Чернівецької обласної ради.

«Наші краяни відкрили для себе гостинну аргентинську землю ще на початку минулого століття, коли у пошуках кращої долі емігрували до Американського континенту. Сьогодні ж нащадки наших земляків входять до складу доволі великої української діаспори в Аргентини. З приємністю хочу відзначити, що впродовж останнього часу взаємна зацікавленість у розвитку відносин між Україною та Аргентиною значно зросла, незважаючи на значну відстань між нашими країнами. Переконаний, що Ваше перебування на гостинній Буковинській землі не тільки подарує Вам гарні враження, але й ознаменує новий етап відносин між нашими державами та народами, зокрема, на міжрегіональному рівні», – відзначив Іван Мунтян.

Відтак, учасники протокольної зустрічі обговорили перспективи співпраці у галузі освіти та можливість налагодження партнерських відносин між чернівецькою областю та провінцією Неукен Республіки Аргентина.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1