Іван Агатій розповів про чергову дурню на згубу мисливству та природі...

Іван Агатій розповів про чергову дурню на згубу мисливству та природі...

25.03.2020, 15:55

Не збагнути того, якої шкоди сьогодні дикій фауні та й зрештою і самій людині завдають зграї бродячих собак, яких останніми роками розвелася сила-силенна. Вони часто-густо настільки агресивні, що, трапляється, нападають навіть і на самих мисливців.

– Раніше, як було? За того "клятого" Союзу за відстріл бродячих псюр ще й стимулювали і видавали безкоштовні набої та навіть премії.

То все в минулому. Нині десь там, у Києві, як щойно повідомив голова президії обласної ради УТМР Юрій Ткачук, готується проект закону про заборону відстрілу бродячої напасті. А щоби вони вольготно жили в тій природі, і знищували до ноги всю дичину, окремим пунктом той закон передбачає (уявляєте?) стерилізувати бродячих псюр, навпомацки ловити і відпускати. Бо, бачте, так гуманніше. А те, що у краю через цих бродяг дичиною майже і не пахне, у авторів дибільного проекту, клепка не болить. А може, кепкують буковинські мисливці, і я в тому числі, до відлову бродячих собак від Дністра до синіх Карпат взяти і залучити безпосередньо й авторів майбутнього закону?

Горе природі завдає все: браконьєрство, хижацтво з використанням її надбань. А найбільше, коли в її закони втручаються невігласи, під дудку яких приймається всіляка дурня, як-от стерилізація бродячих собацюр.

Іван Агатій, член УТМР

1