ІТ-компанії Чернівців потребують фахівців

ІТ-компанії Чернівців потребують фахівців

26.03.2018, 17:21

22 березня у Чернівцях презентували результати дослідження ІТ-ринку міста. Його провела Асоціація «Кластер буковинських інноваційних технологій ім. Й. Шумпетера» спільно з Відділом Комп'ютерних технологій Інституту фізико-технічних та комп'ютерних наук ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

У ході дослідження у Чернівцях було виявлено 40 ІТ-компаній, 26 з них погодилися взяти участь в опитуванні «ІТ-ринок Чернівців-2017». Як засвідчили дані, орієнтовна кількість працюючих в ІТ-сфері Чернівців становить близько 1500 осіб. Однак, ця кількість не покриває потреби компаній.

76,9% ІТ-фірм назвали «кадровий голод» найбільшою проблемою у роботі. 84,6 % компаній мають відкриті вакансії. Щоб заповнити ці прогалини айтішники наймають чи готові наймати студентів без досвіду роботи (про це заявили 65% компаній). 50% компаній мають власні навчальні програми чи ІТ-школи.

Якщо в цілому говорити про ІТ-фірми міста, то здебільшого це невеликі місцеві компанії (63% з них мають від 2 до 50 працівників), які займаються аутсорсингом. Замовлення виконують як для українського ринку, так і для закордонних клієнтів. Найчастіше з США та Нідерландів. При цьому основним напрямом діяльності чернівецьких ІТ-шників є Web-розробка та розробка програмного забезпечення.

Дослідження ІТ-ринку Чернівців проводилося у місті вже вдруге. Минулого разу – у 2015 р. За цей час, кількість працюючих в ІТ-сфері зросла з 700 до 1500. Але, як зауважують самі програмісти, ця цифра була б більшою, якби підтримка з боку місцевої влади була суттєвішою.

Більше інформації про дослідження ІТ-ринку Чернівців можете знайти за цим посиланням - http://itbuk.net/slideshow.html

1