«Інватрансом» дуже цікавились Мунтян і Олег Унгурян, - екс-депутат

«Інватрансом» дуже цікавились Мунтян і Олег Унгурян, - екс-депутат

02.09.2013, 23:08

 Владну оборудку  з майном громади на 77 млн. грн., від якої після деяких депутатів відхрестився також губернатор Папієв,  жваво обговорюють експерти. Учасники дискусії наводять свої аргументи щодо цього рішення Чернівецької обласної ради. Приводом стало звернення трудового колективу ЧНУ до народних обранців, про яке Buknews повідомив першим, одразу після його ухвалення. Працівників вузу звивувало, що їм  запропоновано «платити більшу оренду і не обласному бюджету, а фірмі «Інватранс» без жодних зобов’язань останньої».

Першим науковців атакував депутат Чернівецької обласної ради попереднього Vскликання Віктор Довганич:  «Може їх взагалі  звільнити від орендної плати, як малозабезпечених?- іронізував він. - В  минулому скликанні ми напрацювали масу варіантів щодо збільшення надходжень до обласного бюджету, були навіть проекти, як зробити його  бездефіцитним, а ви все хочете розбазарити, - дорікав він автору допису депутату Павлюку. 

Це дуже специфічне питання. Витрати з «Інватрансу» можна легко направити як в потрібне і правильне русло, хоча можливість зловживань також збільшується. Але це комунальне підприємство і воно також дуже легко контролюється ДЕПУТАТАМИ.  Було б бажання.

А сьогодні гроші, які перерахованні в бюджет за оренду, практично НЕМОЖЛИВО направити на ремонт приміщення!!! І щоб віддати комусь три метра приміщення треба пройти купу процедур: від оголошення  конкурсу до експертної оцінки. При отриманні грошей «Інватрансом»  їх можна використовувати і на ремонт,  і на що потрібно.

Я згоден, що у «Інватранса»  можливостей для зловживання буде більше, але і позитивних можливостей теж більше, а контролювати Є КОМУ!  Створіть спостережну раду. За наше скликання  ми створили з десяток спостережних рад. Я був у складі майже всіх (усмішка).

Чинний депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк, який власне започаткував цю дискусію, заперечив: «п. Вікторе, прошу обережніше з висловлюваннями (хто що там хоче розбазарити чи розбазарив у минулому, сподаваюся це у Вас просто якась "очєпятка":) По суті. Я був на засіданні трудколективу, це знаєте, люди грамотні, начитані, у межах компетенції працюють, і досить успішно. 14 корпус ЧНУ у центрі міста знаю більше 14 років (слухач малої академії, студент, аспірант, викладач), не має там такої необхідності збільшувати орендну плату. Повірте цю ситуацію розуміють і в облраді, і в ОДА. Пішовши таким шляхом, ми скоро будемо і від театру, і від філармонії вимагати надто більше, чого вони, враховуючи загальну ситуацію в країні, не спроможні будуть виконати. Ви за це? Звертаю увагу на предмет дискусії, шановний облдепутате 5-го скликання».

Віктор Довганич:  Михайле, рівняєте доходи університету і філармонії? Ви книжкові магазини не здатні звільнити від оренди! А який бюджет університету? Може він комунальний, чи все таки державний? Я розумію вашу корпоративність. Але приймайте рішення, в першу чергу, як депутат обраний людьми, захищаючи їхні інтереси. Михайле, прошу озвучити, якщо знаєте, скільки грошей за один рік платять ВСІ студенти на рахунок університету, і яка дохідна частина бюджету? ВСЯ! І фонд оплати праці працівників, щоб ми розуміли, що таке 500 тис. грн для нього.

Михайло Павлюк:  Причому тут комунальний чи державний? Про що Ви взагалі говорите, п. Вікторе? Університет, як і будь-який заклад, зараз у 2013 р. при цьому держбюджеті і цих статтях видатків, де не має коштів на ремонт ЧНУ (я не нагадую, хто його приймав) має певні можливості, але й певні обмеження. Якщо не має власних обігових коштів, то є два варіанти: пропросити у держави, що ми заплатили «Інвантрансу» (це до цього Ви ведете?), або..... відмовитися від згаданого приміщення (до цього  точно не дійде). Ви перепитайте в облраді чи на таке хтось піде). Сміливіше, називайте речі своїми іменами - в університеті така от ситуація, просить про підтримку і розуміння. Казав Ваш друг Космачевський "Тчательнєй надо..." П.С. про філармонію прошу не говорити. Я знаю насправді, як вони фінансуються, коли кошти отримали перед 24 серпня, які у них проблеми т.д. Знаю половину симфонічного оркестру особисто, мені немає чого соромитися і їхні проблеми це наші проблеми теж..... П. Вікторе, вітаю, ви до бухгалтерії ЧНУ у підтримку, можете провести калькуляції, обчислення та допомогти у видатках. Якщо серйозно, не володію інформацією достеменно. Але ми беремо тільки тих студентів, які там вчаться (3192 чол.), рік навчання від 1,5 до 4-5 + магістратура, беремо ще, що ЧНУ тратится на покращення матеріальних умов 100 %, а профспілки збоку 000000000 (хе, ну тут то Ви згідні), облагороджує навколо територію. Я б міг продовжувати, але краще питати у компетентного керівництва. Зрозумійте, ЧНУ просто просить, тут не треба політики, звинувачень (Ви так і не вибачилися за свої очепятки). Вийде добре, не вийде..... Тут люди страшенно досвідчені і грамотні. І тут наш ректор ЧНУ також дуже виважений і далекоглядний. Це тільки звернення і позиція УСЬОГО великого колективу, справа не у наявності титулів, посад чи партійних уподобань чи корпоративності, як Ви пишете. Це правильно. П. Вікторе, то Ви перечите губернатору? Ви йому ці свої думки висловили?

 Завідувач кафедри політології Анатолій Круглашов:  Справді, дививожне рішення облради. Дуже!

Віктор Довганич:  Пане, Анатолію. Облрада приймає рішення, які готує адміністрація, по делегованим повноваженням. Збільшити орендну плату  планували ще у 2008 році, коли відбирали в університету їдальню.

До дискусії також долучився депутат Чернівецької обласної ради попереднього Vскликання, колега пана Довганича по сесійній залі,  Сергій Добржанський: На жаль, ситуація навколо 14 корпусу ніяк не може бути вирішена  уже понад 20 років. І тут за великим рахунком справа не орендній платі, а в тому, що таким чином - і це стосується не тільки ЧНУ, а усіх приміщень облради, їх передали під управління фірмі "рога і копита". Якби ці гроші йшли прямо у бюджет, то це питання навіть не піднімалося б. Але, виходить, що університету підвищуюють орендну плату, на рівному місці, але за усі роки, окрім похабного оновлення фасаду до 600-річчя, нічого не зробили. Сам університет намагається за власні кошти  міняти вікна і опалювальну систему (хоча це мав би робити орендодавець). Тому у зверненні чітко прописано, що ці гроші, які хочуть передати фіктивній фірмі, мають іти не на зарплати викладачам, якщо хтось тут за це переживає, краще віддати на покращення (вибачте за цитату президента) стану самої будівлі. І ще одне, цікаво, скільки профспілка платить грошей у бюджет за оренду???

Сергій Добржанський: п. Вікторе, а хто може стояти за фірмою "Інватранс", яка скоро буде схожа на сумнозвісну фірму початку президентства Януковича "Лівела"?

Віктор Довганич: "Лівела" була створена при Ю. Тимошенко і керували нею БЮТівці, як і "Інватрансом", до речі. Mykhailo Pavliuk, Serhii Dobrganskyy, Ви ж досвідченні депутати облради, повинні розуміти, що у всьому там є чийсь ІНТЕРЕС. «Інватрансом» дуже цікавились Мунтян і Олег Унгурян. Вони на сесії навіть звинувачили один одного про фінансові махінації. На тому місці мала бути нова заправка, але Федорук не дав дозвіл.

Сергій Добржанський: За те свою бурхливу діяльність розгорнула саме за теперішнього президента і вершки зняла у 2010 році. А дороги від "Лівели" ішли до депутата угадайте якої партії? http://www.pravda.com.ua/articles/2011/10/24/6691712/ (Лівела розчинилася в повітрі, не сплативши до бюджету понад три мільярди гривень).  А стосовно інтересу... то усім зрозуміло, шо просто так у нас нічого не робиться, а такі оборудки повинні узгоджуватися не на рівні комісії.

1


КОМЕНТАРІ (1)

І це теля-банщик скрізь "суне свого носа". І найголовніше, що воно думає, що щось тямить...

avatar

Юрій

03 вересня 2013 09:40