Інтрига навколо можливого балотування Федорука буде зберігатися до кінця липня

Інтрига навколо можливого балотування Федорука буде зберігатися до кінця липня

04.02.2012, 15:37

Містом ширяться чутки, що по мажоритарному округу у Чернівцях від «Фронту Змін» на виборах до Верховної Ради України восени 2012 року буле балотуватися Микола Федорук. Прокоментувати таку можливість під час прес-конференції журналісти попросили голову Чернівецької облорганізації партії «Фронт ЗМІН» Максима Бурбака.

“Відповім коротко: Микола Трохимович не є членом політичної партії «Фронт Змін». Це раз. По-друге, як на місцевих, так і на парламентських виборах, якщо буде висуванець від «Фронту Змін» він обов’язково має бути членом партії. Третє, Геннадій Геннадієвич Москаль вже про це казав, висування кандидатів по мажоритарних округах і списком буде робити з’їзд партії.  Програмою передвиборчих заходів, яка розроблена Центральною виборчою комісією, часом проведення таких з’їздів визначено період з 27 по 29 липня. Інтрига буде зберігатися до кінця липня…»

Щодо негайного оприлюднення імен можливих кандидатів на виборчі округи народний депутат України Геннадій Москаль віджартувався: «Це все буде відомо тільки на з’їзді партії. До з’їзду – це все одно, що зробити, як у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна»: «отдадите мусорка свого на съедение?». Так само якщо оголосити цього кандидада ще до виборів, то його зацькують перевірками, податкова, СБУ, УБОЗ, санепідемстанція – розкопають від коляски кого хочете. Тому це політичний ризик. Жодна політична партія не буде розкривати кандидатів до початку кампанії. Пройде з’їзд, там все буде оголошено. Хто які округа бере. Сьогодні йде процес».

Журналісти також попросили Максима Бурбака прокоментувати погрози голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва розфарбувати Чернівці у партійні кольори.

«Я втішений, що у Михайла Миколайовича відкрився ще один талант. Він був гарним казкарем, а тепер виявилося, що ще й фарбувати вміє, - прокоментував голова Чернівецької облорганізації партії «Фронт ЗМІН» Максим Бурбак. -  Якщо цей процес об’єднання опозиції буде завершено, а він вже почався і його не спинити, і буде висунутий єдиний кандидат по мажоритарному округу, то я йому подарую бідончик зеленки і він може замалювати місто Чернівці в зелений колір… Не треба різні фарби брати… Якщо Михайло Миколайович має якусь інформацію, то нехай запрошує журналістів до себе на зустріч і оприлюднює її. Натомість він сказав, що притримає її до виборів. Значить я не даремно сказав, що це будуть самі брудні вибори. Якщо губернатор закликає до проведення чесних і прозорих виборів і тут таки вже зараз погрожує якимось компроматом, то можете судити самі. Для чого казати, я потім вам розкажу? Кажіть вже! Чи ви тримаєте порцію якогось бруду, щоб вихлюпнути його на самих чесних виборах? По кожному об’єкту, на які він натякає, можу сказати, що там або директор підприємства є представником політичної партії «Фронт Змін» в міській раді, або є депутатом «Фронту Змін» в обласній раді. Перепрошую, тоді, що це? Політичні переслідування. Чи у вас є якісь майнові претензії? Чи хтось порушив законодавство? Жоден «фронтовик» в обласній раді не прогнувся перед ними, не голосує  разом з ними. Але з цим треба вже нарешті змиритися. «Фронт Змін» є в Чернівцях, він працює і це послідовно опозиційна політична партія. Я розумію, що в Київ звітується. Що я тримаю всю ситуацію під контролем у Чернівецькій області, у місті Чернівці, Чернівецькій обласній раді. Але це треба ще робити. А тут є така незручна партія, яка все псує. Кортить, але скалка в оці заважає. Якщо є якась інформація – оприлюднюйте. Якщо є якесь порушення закону – притягайте, ви ж так хочете це зробити. Якщо можете. Якщо ні, то не робіть огульних заяв».

Джерело фото: vidido.ua