InStrum Fest в Чернівцях 14-16 лютого. Розвиток туризму через культуру

InStrum Fest в Чернівцях 14-16 лютого. Розвиток туризму через культуру

13.02.2020, 09:49

InStrum Fest Chernivtsi - фестиваль сучасної інструментальної і симфонічної музики, що відбудеться у Чернівцях 14-16 лютого. Метою фестивалю є створення знакового українського культурного продукту, популяризація інструментальної музики серед молоді та промоція Чернівців як цікавого зимового туристичного та культурного продукту. 

Фестиваль InStrum Fest Chernivtsі 2020 розпочинається  в День всіх закоханих і має створити для місцевих святкову атмосферу та привабити гостей поринути у романтику музики та чернівецької архітектури. Місто, яке традиційно має насичене музичне життя в теплий сезон продовжує відтворювати сприятливу для розвитку інструментальної музики атмосферу протягом всього року. В місті зазвучить різноманітна інструментальна музика від національних зірок та місцевих музикантів, неочікувані цікаві локаціі. Серед локацій фестивалю: об’єкт ЮНЕСКО, концертні зали, церкви, галереї, приміщення 130-річної Укрпошти.

InStrum Fest Chernivtsi запрошує найкращих виконавців зі всієї країни та місцевих музикантів. 

Основні події фестивалю:

14 лютого 

- концерт класичної музики в Мармуровій залі ЧНУ;

- виступ квартету La Viva у приміщенні 130-річного Головпоштамту;

- вечірка з Zapal Band, запальний інструментальний проект, який грає сучасні кавери на цимбалі, гітарі та ударних. Захід відбудеться на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту.

15 лютого

- майстер-клас по бандурі від лауреата міжнародних академічних та джазових конкурсів Георгія Матвіїва. Ввечері також відбудеться концерт бандуриста;

- концертна програма піаніста та композитора Андрія Соловйова “Рояль крізь час. Від джазу до неокласики”. Андрій автор та художній керівник театральних вистав, телевізійних шоу та автор інтерпретації Ходи Гідності на Майдані Незалежності у 2019 році;

- виступ Чернівецького гурту Belle Vue Band. Музика колективу - це суміш джазу, фьюжину, фанку та вкраплень фолкових мотивів. Спільний концерт “Мандри світами” з яскравим музичним рядом від Георгія Матвіїва та Belle Vue Band.

16 лютого

- тематичний концерт “Між небом і землею”, присвячений Святу Стрітенню, у Катедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці. Прозвучать класичні та авторські композиції Юрія Радько у виконанні гурта Double Blast (баян та бандура) та Чернівецького ансамблю скрипалів “Чарівні струни”;

- InStrum Acoustic - збірний концерт Чернівецьких молодих музикантів.

Крім музичних концертів в рамках фестивалю відбудуться екскурсійні та тематичні заходи, які привертають увагу та розкривають туристичний потенціал Чернівців та області. Екскурсії будуть цікаві для гостей міста, також відкриють місто для місцевих з нової сторони. 

- автобусна екскурсія "Буковинська трійця" (садиба Івана Миколайчука, гімназія-музей Дмитра Гнатюка, будинок Володимира Івасюка);

- пішохідна екскурсія "Акустичний мікс" (Вірменська церква, Трьохсвятительська семінарська церква, музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської).

Локації, оновлення програми та квитки на сайті https://instrumfest.com.ua/. Попередній InStrum Fest відбувся у Заліщиках.

InStrum Fest має на меті не тільки створення музичної події, але й початок реалізації стратегічних довгострокових цілей розвитку міста і регіону: промоцію, створення нового туристичного продукту, співпраця влади, бізнесу, представників культури, туризму і освіти, міжрегіональна співпраця, розвиток молоді.

 

1