Іноземець щиро засмутився, що натюрморти чернівецького художника не можна вивезти у легковику (додано відео)

Іноземець щиро засмутився, що натюрморти чернівецького художника не можна вивезти у легковику (додано відео)

09.05.2013, 02:04

Щойно у галереї  «SweetАРТ-ЗНАННЯ" урочисто відкрили виставку живопису «Натюрморт» відомого вітчизняного художника Олександра Літвінова. Для виставки майстер відібрав свої нові роботи, які до цього ніде, окрім його майстерні, не експонувалися. Те, як його картини розташували у галереї, ансамбль, який вони після цього створили – усе це  художнику неабияк сподобалося. Своє задоволення з цього приводу Олександр Літвінов  висловив публічно.

Розділити разом з майстром радість з нагоди відкриття чергової виставки зібралося чимало шанувальників його таланту. В тому числі народний депутат України Максим Бурбак, кілька іноземців. Гість з Австрії не лише докладно проаналізував творчий доробок чернівчанина, але й підкреслив його неабияку популярність в Європі. Зокрема, у нього на батьківщині. Іноземець навіть жартома  пожалкував, що натюрморти чернівецького художника не поміщаються в машині. Інакше їх давно всі вивезли б за кордон. Він щиро позаздрив чернівчанам, які мають таке гарне місце, як затишна зала товариства «Знання», де розмістилася  галерея  «SweetАРТ».  Адже тут вони можуть насолоджуватися високим мистецтвом не покидаючи рідного міста.

Не знав наївний  австрієць, що чернівецька влада має іншу думку щодо перспектив використання даного приміщення.  Влада вже оголосила про намір виселити з нього товариство «Знання», щойно у нього закінчиться термін оренди.

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Yaroslav Kurko

09 травня 2013 12:39

avatar

Yaroslav Kurko

10 травня 2013 12:26

Бридко, я так можна перекрутити справжню атмосферу того прекрасного вечора. То був тріумф великого майстра Літвінова і лише збочена голова автора статті могла перекрутити акценти й зробити таку спробу примоститися собі на припічку до Художника. Галерея безперечно збагатила життя міста, але нею прикриваються.

avatar

Присутній

10 травня 2013 14:49