Ініціативою дострокового розпуску Чернівецької міської ради ми три роки стримували те, що було запрограмоване одразу після 'зливу' Кулішем виборів 2015 року партії «Рідне місто», - Бурбак

Ініціативою дострокового розпуску Чернівецької міської ради ми три роки стримували те, що було запрограмоване одразу після "зливу" Кулішем виборів 2015 року партії «Рідне місто», - Бурбак

21.08.2018, 23:00

Народний депутат України Максим Бурбак розповів про витоки нинішньої ситуації у Чернівецьких обласній і міській радах. 

"Якби не "злив" виборів 2015 року під кандидатів від партії «Рідне місто», ситуація в Чернівецьких обласній і міській радах ніколи не була би такою, якою вона є зараз"

- Попри це ви критикували партнерів по коаліції…

- У питаннях, які стосувалися інтересів громади, «Народний фронт» займав і займає принципову позицію. Ми принципами не торгуємо!  Заявляв публічно тоді, і повторюю зараз: команда БПП-«Солідарність» у Чернівцях і області фактично "злила" останні  місцеві вибори під кандидатів від партії «Рідне місто». Це була свідома дія тодішнього керівника обласної організації БПП-«Солідарність», першого заступника голови Чернівецької ОДА Володимира Куліша.

- Чому всі забули, що за результатами місцевих виборів 2015 року кандидати від БПП-«Солідарність» могли отримати 23 мандати у новому складі Чернівецької обласної ради? Такими були результати виборів наступного після голосування дня. І саме цю цифру тодішній голова ЧОО ПП БПП-«Солідарність» Володимир Куліш прозвітував центральним органам своєї партії. Усі ці люди перемогли переважно в чернівецьких округах. Коли ж обласний центр злили під кандидатів від «Рідного міста», ці 23 депутатських мандата дивним чином трансформувалися тільки у 15 місць у складі обласної ради. Про це нібито стало відомо тільки тоді, коли партія вже згаяла час, визначений законом, для можливості повторного перерахунку голосів на дільницях. Я міг скільки завгодно називати дільниці, де відбувалася фальсифікація результатів волевиявлення чернівчан, проте у мене не було печатки БПП-«Солідарність» для звернення до суду. 

- Чи мені нагадати, як після місцевих виборів  реалізовувалися домовленості про розподіл посад голів обласних рад? Згадайте фотографію, опубліковану журналістами «Української правди», де представник БПП-«Солідарність» пан Сергій Березенко разом з представником «Батьківщини» паном Іваном Кириленком на коліні розписують квоти щодо керівництва обласними радами.

- Старі політичні еліти Чернівецької області не підпускають до реальних важелів влади нових людей. З дев’яностих років минулого століття - жодних змін, міняється тільки політична колода, а гравці ті ж самі. Для них завжди зручніше домовитися, ніж запропонувати щось якісно нове.

- Можливо, саме через це не чуємо позиції політичних партій, представлених в обласній раді, з важливих питань життєдіяльності країни і краю? Порівняйте з тим, що було під час діяльності Чернівецької обласної ради попереднього скликання, коли у раді була фракція «фронтовиків». Скількох яскравих політиків привела наша політична сила у громадське життя. Тепер Блок Петра Порошенка наче води в рот набрав. Соціальні ліфти, про необхідність яких всі говорять, так не працюють.

- Якби не події 2015 року, ситуація в Чернівецькій обласні раді ніколи не була би такою, якою вона є зараз. Обмін голосами депутатів облради і міськради, за принципом ти мені тут, а я тобі там, був би неможливий. Ще 2015 року попереджав, чим це завершиться. Не почули!

- Нинішня ситуація в Чернівцях та області наслідок тієї давньої дії. У довгостроковій перспективі ця помилка також призвела до незаконного відсторонення Чернівецького міського голови. Нашою з колегою Федоруком ініціативою щодо дострокового розпуску Чернівецької міської ради ми фактично три роки стримували те, що було запрограмоване одразу після оголошення результатів місцевих виборів 2015 року у Чернівецькій області.

Повний текст інтерв'ю читайте тут: Максим Бурбак: «Держава не будується з позиції умиротворення ворога»

«Тезу про розкол владної коаліції на буковинському рівні роздмухують опоненти, які взяли в полон голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука», - джерело

1


КОМЕНТАРІ (7)

Якби Максим разом з Федоруком не лізли із своіми кандидатами до списку БПП, то все було б гаразд. Не треба перекладати з хвороі голови на здорову. Замість курорту треба було займатися ситуацією у міськраді і рятувати свого Каспрука. При чому тут Куліш? Бурбак меле сам не знає що. Просто соромно читати. 

avatar

Б

22 серпня 2018 08:32

А мені подобається. Ця бандитська термінологія - злили, це класно. Свідчить про рівень інтелекту людини. Раз злили, то значить скоро бурбака змиє

avatar

Матриця

22 серпня 2018 08:35

Яких яскравих політиків привів фронт? Що за маячня? Курао чи каспрук? Які політики? Сірі лузери та шахраі? Боже на кого розрахований цей брєд?

avatar

Веня

22 серпня 2018 08:38

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

ОУЛМГ

22 серпня 2018 09:17

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Юрій

22 серпня 2018 10:58

хі,як у коментаторів підгорає ;-)

avatar

Крістіна.

22 серпня 2018 17:48

Чомусь бездоказово нападаєте на В. Куліша. Хоча інтелектом цей чоловік далеко попереду вас. Це видно вже на фото...

avatar

Прокіп

22 серпня 2018 18:15