Інформаційні політичні провокації, в яких замішана Чернівецька ОДА, розслідуватиме тимчасова депутатська комісія (Додано АУДІО)

Інформаційні політичні провокації, в яких замішана Чернівецька ОДА, розслідуватиме тимчасова депутатська комісія (Додано АУДІО)

05.12.2011, 20:40

Для розслідування інформаційних провокацій, які останнім часом виходять зі стін  Чернівецької ОДА "Фронт Змін" пропонує створити тимчасову депутатську комісію. Голоси депутатів від Партії регіонів голова їх фракції в облраді Георгій Галиць, як нагадав під час прес-конференції лідер буковинських "фронтовиків" Максим Бурбак, вже пообіцяв. Зокрема, під час прямого ефіру на передачі "Суть речей". 

 Те, що вам не перешкоджали доїхати до Києва, а також провести свій захід "Україна проти Януковича!" на Михайлівській площі – це наслідок тієї телефонограми, яка нібито прийшла з Адміністрації Президента в Чернівецьку ОДА, - поцікавилися журналісти у голови чернівецької облорганізації "Фронту Змін" Максима Бурбака під час сьогоднішньої прес-конференції.

"Можливо це було б так, як ви кажете, якби така телефонограма прийшла у всі обласні адміністрації, а не лише Чернівецьку, - відповів Максим Бурбак. – Але вона чомусь з'явилася лише у Чернівецькій області, якщо взагалі з'явилася.  Дивно було б якби ту телеграму підписав Гаррі Поттер, а не та жінка-секретар, яка реально працює в приймальні губернатора Папієва. Але сам той факт, що телефонограма якось так несподівано з'явилася, все одно містить якісь елементи магії. Адже Адміністрація Президента потім оперативно спростувала, що надавала такі вказівки і взагалі комусь надсилала телефонограми подібного змісту. Цікаво, як вони могли вже 1 листопада, яким датовано телефонограму,  знати про майбутній мітинг, проведенню якого нібито мали сприяти?  Якщо саму заявку на його проведення подали лише 17-го?"

Адміністрація Президента від фальшивки відмовилася, але ж обласна щодо цього мовчить, - продовжили наполягати журналісти. – В чому тут річ? Папієва звільнять за цю провокацію? 

"Для початку потрібно чітко з'ясувати чи такий факт справді мав місце, - продовжив розвивати тему голова чернівецької облорганізації "Фронту Змін" Максим Бурбак. – Що це таке є? Тому що є заява АПУ, є копія телефонограми в Інтернеті. Офіційної заяви, окрім заяви віце-губернатора пана Гайнічеру, який наступного дня після появи цієї копії запевнив, що влада не буде перешкоджати нашим намірам взяти участь у мітингу, що це є порушення закону і вони не мають на це права. І якщо були якісь факти, то треба скликати комісію ОДА. Думаю, що на сесії ми це питання піднімемо і тоді запитаємо у Михайла Миколайовича Папієва, як така цінна інформація може виходити за стіни очолюваної ним ОДА. Якщо такий витік був. Щоб влада сказала своє бачення. Тому що це вже не вперше в Інтернеті з'являються документи від Чернівецької ОДА".

Згадали журналісти і про листи "щастя" від голови громадської організації "Спільними зусиллями чернівчан" Василя Мойсова, які  нібито так само готувалися в стінах Чернівецької ОДА.  

"Під час нашого ефіру на радіо пану Галицю  поставили це запитання. Проте він відмовився його коментувати, пославшись на те, що будь який комп'ютерний фахівець може це підробити. На що такий фахівець, як Олексій Павлович Каспрук авторитетно заявляє, що це нереально зробити. Проколи бувають..., - прокоментував запитання Максим Бурбак.

Ну, нехай, як каже пан Галиць, у своїх листах, які ми отримали, ми могли підробити, але як це зробити у всіх тих листах, які за розсилкою розіслали іншим людям?

Одразу хочу сказати: брудними технологіями "Фронт Змін" не займається  і займатися не буде.  До виборів ще далеко, але вже почалися ці брудні інсинуації з використанням деяких засобів масової інформації, що не личить.  Не личить вранці заявляти на всю Україну про толерантних буковинців, які поважають одне одного, а вечорами робити такі брудні справи".

Але це вже друга серйозна провокація, на якій владу вдалося зловити...

"Будемо створювати комісію, розбиратися з цим і робити  висновки, - запропонував спосіб боротьби з "чорним піаром" Максим Бурбак. – До речі, один слухач, який телефонував на ефір, пропонував такий інструмент, як створення тимчасових комісій в обласній раді. Для створення такої комісії потрібна третина голосів депутатів. І Георгій Костянтинович обіцяв, що якщо не вистачить голосів опозиційних фракцій, вони додадуть свої. Якраз для вивчення цих випадків таку й можна було б створити. Нехай до комісії війдуть представники всіх, а не лише опозиційних фракцій, щоб потім не казали, що її висновки є упередженими. Вивчити питання: викликати на комісію цю працівницю, яка нібито там підписалася і запитати підписувала вона цей документ чи ні, отримувала вона його чи ні. А якщо жінка скаже, що нічого не підписувала, що це фотошоп? Ви бачили оригінал телефонограми? Я не бачив! І потім зробити з цього питання на сесії доповідь. Було таке, таке і таке. Замовити роздруківку телефонних дзвінків... Це все досить легко перевірити. Але думаю, що вже нічого цього немає. Після заяви з Адміністрації Президента України зробили зачистку. Тоді всі скажуть не було нічого. Це ж не була заява ОДА. Це була брудна провокація, яка їм не вдалася".

 У суботу, 3 грудня, на Михайлівській площі у Києві, нагадаємо, відбувся фінальний мітинг акції "Україна проти Януковича!". На мітинг зібралося більше 10 тисяч людей. Люди засвідчили свою небайдужість, показали, що не бояться цієї влади. Страху немає.  Мітинг такого масштабу відбувся вперше за останні два роки, тобто з часу відколи Янукович перебуває при владі. Чернівецьку область на мітингу представляли 210 осіб, переважно представники районних парторганізацій "Фронту Змін", прихильники партії. Громадяни, які були в 2004-му році на Майдані, порівнювали настрій обох заходів. Нехай цього разу людей було  менше, проте енергетика на мітингу все одно була достатньо потужною.

Вся міліція ховалася по автобусах, які стояли на прилеглих до площі вулицях. І її було достатньо багато. Просто склалося так, що саме в цей час у готелях поблизу площі перебували представники УЄФА, які приїхали на жеребкування, тому влада не наважилася показати своє справжнє обличчя. "Ви ж знаєте резолюцію Європарламенту по Україні, очевидно, що напередодні 19 грудня, коли має відбутися саміт Україна-ЄС, якщо би ще десь нас розігнали, то цього саміту просто б не відбулося. Тому влада на це не пішла", - прокоментував суботні події депутат міськради Олексій Каспрук.

 Загалом активістами "Фронту Змін" по всій Україні було зібрано більше мільйона підписів громадян, які висловилися за відставку чинного президента. Серед них є також 36 тисяч 403 підписів буковинців, які не побоялися засвідчили свою гідність, не побоялися прийти до наметів "Фронту Змін" і розписалися під листівкою. Це був своєрідний референдум проти чинної влади.

  Щодо долі зібраного мільйона підписів, то, як пояснив Олексій Каспрук, їх вирішили зберігати в офісі "Фронту Змін". Спочатку планували передати їх в Адміністрацію Президента України, але щоб не було можливості складати якісь списки неблагонадійних громадян, ухвалили інше рішення: подарувати їх Віктору Федоровичу Януковичу в останній день його перебування на посаді.