Інавгурація Каспрука: вперше за останні три роки на сесії міської ради головував мер

Інавгурація Каспрука: вперше за останні три роки на сесії міської ради головував мер

29.05.2014, 20:52

На 50-ій сесії міської ради VІ скликання голова чернівецької міської виборчої комісії Генрієтта Баранова офіційно оголосила новообраним мером Чернівців Олексія Каспрука та вручила йому посвідчення Чернівецького міського голови. Голова міської виборчої комісії Генрієтта Баранова повідомила, що вибори у Чернівцях були демократичними, об’єктивними та прозорими.

Частина депутатів і гостей сесійної зали привітали нового мера гучними оплесками стоячи, частина – переважно колишні регіонали і депутати-тушки з Батьківщини і Нашої України - не вставали і особливо не аплодували.

На сесії міськради обраний Чернівецьким міським головою Олексій Каспрук присягнув громаді Чернівців. Текст присяги він зачитав у сесійній залі перед депутатським складом міськради.

Народний депутат України і попередній мер Чернівців Микола Федорук вручив йому почесний ланцюг Чернівецького міського голови, першим власником історичного аналога якого був бургомістр Фелікс фон Фюрт.

Він привітав новообраного міського голову, зазначивши, що довіра понад 60-ти тисяч чернівчан – це найбільше багатство.

 -    Я тобі хочу сказати, Олексію Павловичу, що ти зараз - найбагатша людина у місті. Тому що та довіра, яку тобі висловили – це найбільше багатство. Бажаю, щоб ти зробив все можливе, аби Чернівці повернули собі славу прекрасного міста.  У разі потреби, я завжди готовий щось підказати і дати хорошу пораду, - зазначив Микола Федорук.

Микола Федорук висловив впевненість, що у співпраці із городянами Олексію Каспруку вдасться повернути Чернівцям славу гарного і процвітаючого міста.

Також Олексій Каспрук прийняв привітання від депутатського корпусу Чернівецької міської ради, підприємців міста та Кам’янець-Подільської міської ради.



Склавши присягу міського голови, сьогодні, 29 травня, Олексій Каспрук звернувся до депутатського корпусу Чернівецької міської ради та до всіх чернівчан.

«Символічно, що саме у день Вознесіння Господнього, коли кожна людина думає про добро, відбувається відродження місцевого самоврядування у Чернівцях, – зазначив Олексій Каспрук. – Я вдячний жителям нашого вільного міста за делегований мені мандат і хочу зазначити, що прийшов не до влади, а до виконання волевиявлення чернівчан. Адже моєю основною місією, як і місією всіх структурних підрозділів Чернівецької міської ради, є служіння громаді. Приступаючи до виконання своїх обов’язків на цій посаді, я згадую про основні якості людей, які зробили великий внесок у розвиток Чернівців. Про європейські погляди Антона Кохановського, відданість місцевому самоврядуванню Миколи Федорука, порядність і жертовність Павла Каспрука. На посаді міського голови докладатиму всіх зусиль, щоби відповідати цим критеріям. Вірю, що спільними зусиллями, наполегливою працею ми разом із чернівчанами досягнемо успіху».

- Я повинен сприяти розвитку нашого міста, адже чернівчани фактично винайняли мене на цю роботу, - зазначив О. Каспрук. - Служити чернівчанам – це основна моя місія, але повністю реалізувати задумане не вийде без підтримки самих чернівчан, - зазначив Олексій Каспрук.

Мер Чернівців висловив наміри зробити місто відкритим, безпечним та квітучим містом, знову ж таки, тільки за підтримки чернівчан.

-    Друге, чого я хочу попросити – це терпіння від чернівчан. Вирішення багатьох проблем і негараздів потребує часу і терпіння, - наголосив Чернівецький міський голова.

Каспрук пообіцяв, що у своїй роботі буде дослухатися до різних думок, «навіть тих, що будуть неприємними йому особисто».

-    Я хочу щоб в цій залі (сесійній – ред.) запанували інтереси громади, а не політичні чи власні амбіції окремих людей, - звертаючись до депутатів, сказав Каспрук.

На закінчення своєї присяги, мер попросив у чернівчан не залишатися байдужими до долі свого міста і благополуччя всіх його мешканців.

-    Чернівці – це місто добрих і відкритих людей. Але ми маємо бути нетерпимими до проявів зневаги. Закликаю всіх до роботи і нехай допоможе нам Бог!

Новообраний міський голова зайняв чільне місце у президії і розпочав роботу 50-ї сесії.



Новообраний міський голова, Олексій Каспрук, який сьогодні під час засідання сесії міськради склав присягу на вірність чернівчанам, повідомив журналістам, що першими кроками буде розгляд питання про стан доріг у Чернівцях.

– Будуть апаратні наради по питаннях доріг, роботи міськради, аналіз стану справ у місті і напрацювання тих кроків, які планувалося, – зазначив О. Каспрук.

На питання, чи відчув зміни після обрання мером, О. Каспрук, сказав, щоби це відчути, повинен пройти час. Щодо ланцюга бургомістра, який Каспруку вручив екс-мер М. Федорук, то новий мер зауважив: «Не скажу, що це тягар, але велика відповідальність».

Під час переви на сесії міської ради Олексій Каспрук заявив, що склав свої повноваження депутата.

- Дякую виборцям 17 окружної комісії, котрі обрали мене депутатом. Вдячний чернівчанам, що повірили у мене тоді, коли був лише кандидатом у депутати. Сподіваюся, що гідно представляв усі ці роки їхні інтереси у міській раді. Наразі намагатимуся виправдати їхні надії на посаді міського голови, - заявив О. Каспрук.

Новообраний мер Чернівців Олексій Каспрук також висловився щодо перевиборів складу ради. Він вважає, перевибори до міськради повинні відбутися вже цього року восени. Про це він повідомив під час засідання сесії міськради кореспонденту vidido.ua. «Це вимога часу і чернівецької громади».

– Мій погляд на це питання не змінився, – зазначив О. Каспрук. – Нажаль міська рада сьогодні, навіть і демонструючи певну конструктивну роботу в тих питаннях, що стосуються громади, деякі депутати вели себе не зовсім чесно. Думаю, буде правильним, якщо чернівчани дадуть персонально оцінку діяльності кожному депутату міськради.

Питання про перевибори уже зініціював губернатор краю, він звернувся з відповідним листом до Верховної ради. Тепер чекають відповідного рішення.

Зарплата очільника Чернівців складається з премій і надбавок



На новій посаді Олексій Каспрук отримуватиме близько 7 тисяч гривень. Про це розповіла начальник фінансового управління Чернівецької міськради Лівія Бамбуляк.

- Посадовий оклад міського голови складає 3219 гривень. Доплата за ранг – 145 гривень, надбавка – 1682 гривні, премія – 3800 гривень. Разом – близько 8700 гривень, отже на руки він отримає десь 7 тисяч, - зазначила пані Бамбуляк.

За матеріалами "Чернівецький промінь", vidido.ua, chv.tv

- Все таємне рано чи пізно стає явним... Вперше зайшов до кабінету, - написав у ФБ мер Чернівців Олексій Каспрук. - Звернув увагу.... Від "папередника" залишився мережевий телефон з підписаними абонентами для "швидкого" набору. Пані Оксана Продан, що це б означало перше, виділене червоним, прізвище?

1


КОМЕНТАРІ (8)

Поцарює півтора роки і всі про нього забудуть. Прикро...

avatar

Панас Роїк

29 травня 2014 20:15

Думай о себе.

avatar

1-му

29 травня 2014 20:25

avatar

Вознесіння!!! Знову до влади вознісся Федорук через свого пасинка Каспрука. І все вернеться... Вже

29 травня 2014 20:59

Класним мером буде Каспрук

avatar

2

29 травня 2014 22:52

Правильніше писати не обрали, а призначили. Як батька

avatar

1

29 травня 2014 23:02

На щастя я застав його. Такого не було до нього в Чернівцях. І син мусить виправдати його пам"ять. А щодо призначили, то його кинули на амбразуру. А не призначили. Ніж критикувати, звертайтесь до мера, пропонуйте. Маємо мера, як в добрих американських фільмах, доступного, молодого, розумного. Для чого гадити? Давайте підтримаємо його ще більше. І він зможе проитстояти будь-якому зовнішньому тиску. А він може. Як його батько пішов проти системи, яка ніби його призначила. Головне лише, щоб зберіг здоров"я. 

avatar

От тільки не чіпайте батька

29 травня 2014 23:25

тогда не пить ,козлову не целовать! и работать,работать,работать...))))

avatar

до не чипайте

30 травня 2014 00:08

Обратите внимание на первое фото после видео,оно называется НЕЗБЫВШИЕСЯ МЕЧТЫ

avatar

ВОТ ТАК

31 травня 2014 18:10