Михайлішин не буде кандидатом від влади на посаду Чернівецького міського голови

Михайлішин не буде кандидатом від влади на посаду Чернівецького міського голови

02.04.2012, 21:19

Імена єдиних кандидатів від опозиції у всіх виборчих округах Буковини стануть відомі вже до кінця цього місяця, а кандидата в мери Чернівців узгодять пізніше.

Про це сьогодні, 2 квітня, під час прес-конференції повідомив голова Чернівецької облорганізації "Фронт Змін", депутат облради Максим Бурбак. Перемовини з цього питання тривають, вивчаються рейтинги потенційних кандидатів, зважуються всі за і проти кожного з них.

Лідер буковинських "фронтовиків" назвав свідомим пересмикуванням фактів, маніпуляцією громадською думкою коментарі, які лунають з владного табору,  що це нібито "Фронт Змін" свідомо затягує вибори Чернівецького міського голови. Насправді все відбувається з точністю до навпаки. Партія регіонів не має прохідного кандидата на цю посаду, тому усіляко зволікає з призначенням виборів.

"Можу вас запевнити, що Михайлішин не буде кандидатом від влади на посаду міського голови. Рейтинг не росте", - резюмував Максим Бурбак. Натомість "Фронт Змін" свого кандидати має. Ним може бути депутат міської ради Олексій Каспрук. На уточнююче запитання, чи може таким кандидатом стати колишній мер Чернівців Микола Федорук, пан Бурбак вже традиційно відповів, що Федорук не є членом партії "Фронт Змін", а тому його кандидатура як висуванця партії наразі не обговорюється.

Щодо підтримки кандидатури Олексія Каспрука ще вестимуться переговорити з іншими опозиційними партіями, коли в Чернівцях нарешті буде призначено вибори. Можливо, ці партії запропонують своїх кандидатів і тоді з-поміж них буде обрано найдостойнішого, який і представлятиме всю опозицію. Максим Бурбак також припустив, що вибори в Чернівцях, швидше за все, відбудуться одночасно з виборами Київського міського голови.