Ієрархи Православної Церкви України розкажуть про юрисдикційне переформатування парафій в Чернівецькій області після отримання автокефалії

Ієрархи Православної Церкви України розкажуть про юрисдикційне переформатування парафій в Чернівецькій області після отримання автокефалії

08.01.2019, 10:31
08 січня 2019 року о 10.00 год. в Соборі Різдва Христового (м. Чернівці, вул. Небесної сотні, 30) буде звершено урочисте Богослужіння з нагоди храмового свята.
 
Після завершення молінь о 12.00 год. відбудеться брифінг для преси, на якому учасники Об’єднавчого Собору 15 грудня 2018 року – митрополит Данило, архієпископ Онуфрій та архієпископ Герман дадуть відповіді на запитання з приводу отримання Православною Церквою України Томосу про її автокефалію, юрисдикційних переформатувань у нашій області, подій що сьогодні відбуваються у житті православних України тощо.
 
ДОВІДКОВО

Двері новоствореної Православної церкви в Україні відкриті для всіх православних країни, в той числі прихожан УПЦ (МП).

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle розповів предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній.

"Моя позиція чітка, вона була висловлена одразу після Об'єднавчого собору: двері нашої церкви відкриті для всіх православних України. Ми запрошуємо всіх представників, які зараз знаходяться в лоні Російської православної церкви, приєднатися до незалежної ПЦУ. Якщо говорити про певну стратегію, то вона повинна будуватися на євангельських принципах, любові, мирі, злагоді, братському взаємоповазі ", - підкреслив він.

Владика пояснив, що в ПЦУ розуміють, що в Україні буде і далі існувати Російська православна церква і буде багато бажаючих залишатися там, але проти цього нічого не мають.

1