Ігор Малишевський: Психоневрологічні будинки-інтернати потребують негайної допомоги влади

Ігор Малишевський: Психоневрологічні будинки-інтернати потребують негайної допомоги влади

12.06.2017, 21:06

 

Голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей обласної ради, укропівець Ігор Малишевський спільноіззаступником голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайлом Павлюком та директором Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Віталієм Савкіним, відвідали Чорторийський та Нижньо-Станівецький психоневрологічні будинки-інтернати. Під час візиту було обговорено та розглянуто ряд питань, що потребують вирішення.  

Як розповів Ігор Малишевський, протягом 2016 року Департамент соціального захисту населення не звертався до депутатського корпусу ні з проханням виділити кошти на ремонт, ні на покращення умов в згаданих психоневрологічних будинках-інтернатах. Однак, після призначення нового керівника Департаменту соціального захисту Департамент соціального захисту – Віталія Савкіна та безпосередньо його звернення з’ясувалося, що проблем чимало і їхня серйозність потребує термінового вирішення.

«Потреби пацієнтів психоневрологічних інтернатів, такі ж самі, як і потреби людей, що живуть за межами цих установ. Тому створення якісних умов, облаштування простору –повинно бути пріоритетом. Так, під час робочої поїздки було з’ясовано, що Чорторийському психоневрологічному будинку-інтернату  необхідно зробити ремонт денного відділення, замінити вікна, двері, придбати якісні ліжка, також потрібний новий корпус, щоб розвантажити існуючі приміщення. Постояльцям не вистачає простору. Так  бути не має! Людині потрібно одужувати, а в такій атмосфері це неймовірно важко. До ж потрібна організація працетерапії. Чого також наразі нема. Із оновлення побачили, що проведена заміна водонапірної башти. Це великий плюс, однак це тільки один із пунктів того, що потрібно зробити», - розповів Ігор Малишевський.

Що стосується будинку-інтернату в Нижніх Станівцях, то укропівець наголошує на  довгобуді – корпусі, будівництво якого «зависло» ще з 1990 років. В функціонуючих приміщеннях необхідно ж замінити вікна, двері. Неабиякою проблемою залишається і відсутність витяжки.

За результатами робочої поїздки, профільна комісія надасть пропозиції щодо вирішення проблемних питань в психоневрологічних будинках-інтернатах Чорториї та Нижніх Станівцях. Також Ігор Малишевсьский буде звертатися до голови Чернівецької ОДА та обласної ради, відтак питання винесуть на розгляд сесії.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Він нехай мамочці розкаже. Вона то вміє гроші красти з бюджету. 

avatar

Каріна

12 червня 2017 22:13