«Ідіть н*** зі своїм Майданом»: директорка чернівецької гімназії потрапила в скандал через репост у Facebook

«Ідіть н*** зі своїм Майданом»: директорка чернівецької гімназії потрапила в скандал через репост у Facebook

08.12.2019, 11:41

У мережі активно обговорюють скандальний допис у Facebook, репост якого на власній сторінці в соцмережі зробила директорка Чернівецької гімназії №5 Тетяна Мінакова.

Зокрема, педагогиня 7 грудня поширила допис користувача Aleksei Urum із наступним текстом: "Порошенко, Тимошенко и Вакарчук идите на х.й со своим майданом! МЫ хотим МИРА!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Управління освіти Чернівців відреагувало на репост директорки гімназії №5

Під цим дописом з’явилися десятки коментарів чернівчан, у яких вони висловлюють обурення через дії Мінакової.

"Будe вам руський мир. Вам нe соромно? Цілий дирeктор цілої гімназії", – пише Владислав Готинчан.

"Це жахіття якесь, це моя 23-тя школа, яка за часів глухого совка була однією з небагатьох українських шкіл в Чернівцях.... Пані,що ви робите у кріслі директора????Ви переплутали дислокацію!", – написала в коментарі Катерина Криган.

"Це директор української гімназії репостить??? Ви взагалі контролюєте свої висловлювання ???? Сказати ,що я в шоці - це нічого не сказати . Яке щастя ,що наш син навчається у 4ій гімназії ,де директор та вчителі мають якусь клепку в голові тримати свої політичні переконання на кухні , а не виносити на загал . "Не так страшні московські воші ,як українські гниди" - Симон Петлюра", – повідомила Lana Tkachenko.



Між іншим, це не єдиний такий провокативний допис на сторінці директорки гімназії. Так, 7 грудня вона також зробила репост публікації "Де навчаються діти тих, хто закликає людей виходити на майдан проти Зеленського". Ця публікація на її сторінці також викликала значне обурення у користувачів соцмережі.



Кореспондент molbuk.ua намагається сконтактувати із Тетяною Мінаковою та отримати від неї коментар.

Згодом директорка чернівецької гімназії №5 Тетяна Мінакова заявила, що провокативні дописи із нецензурною лайкою на своїй Facebook-сторінці вона поширила випадково.

Про це вона сказала у коментарі кореспонденту molbuk.ua

"Це випадково було. Я сама проти того, що пишуть нецензурними словами. Я написала вибачення", – повідомила Мінакова.



Директорка гімназії сказала, що перед тим, як це сталося, вона "привітала всіх з Днем ЗСУ".

"А мені в коментарях написали, що я "зелена негодяйка". І це, мабуть, мене обурило. І замість того, щоб наступний допис видалити, я випадково натиснула "поширити". Я взагалі ці речі не приємлю, тому що кожен має свою думку", – повідомила директорка гімназії.

Що ж до ситуації в Україні і до закликів опозиційних політсил виходити на Майдан, Тетяна Мінакова сказала таке:

"Ви розумієте, я за те, щоби президент поїхав, і щоб у нього все вийшло. Я взагалі за молодь, бо вона розумна, креативна. У президента мають бути зрозумілі умови – що Україна є незалежною країною. Я вважаю, що ми були, є і будемо незалежною країною. Я сподіваюся, що розпочнуться хоча б якісь маленькі кроки... Нехай спочатку – з військовополоненими, а далі буде видно. Звичайно, що ніхто не буде здавати Україну. Це ж наша Україна. Хто її збирається здавати?".

Водночас, публікацію "Де навчаються діти тих, хто закликає людей виходити на майдан проти Зеленського", якою вона раніше поділилась на своїй Facebook-сторінці, директорка гімназії пояснила так:

"Хто хоче, нехай собі йде на Майдан. Я не зрозуміла, публікацію, яку я поширила або не поширила – це моє діло. Там написано "поширити" – то нехай читають люди".

Разом з тим, на запитання журналіста, чи вважає Мінакова доречним поширювати схожі публікації, перебуваючи на посаді директора гімназії, педагогиня відповіла:

"Я людина відповідальна, я відповідаю за те, що робиться у нашій школі. Наша школа – за те, щоби в Україні був мир. Ми виховуємо патріотів, виховуємо їх у добрі та злагоді".

Джерело: https://molbuk.ua/ та https://molbuk.ua/chernovtsy_news/188010-meni-pysaly-scho-ya-zelena-negodyayka-dyrektorka-gimnaziyi-5-vybachylas-za-matyuky-u-facebook.html

1