Хуліганство, не політика – коментар поліції про зірвані прапори з культурного центру (ОНОВЛЕНО)

Хуліганство, не політика – коментар поліції про зірвані прапори з культурного центру (ОНОВЛЕНО)

18.12.2017, 13:45

Четверо молодиків зірвали прапори із Румунського культурного центру "Євдоксія Гурмузакі"  

16 грудня 2017 року група невідомих людей викрала триколор та прапор Європейського Союзу з будівлі Румунського культурного центру "Eudoxiu Hurmuzachi" в Чернівцях - повідомило агентство BucPress. Згідно з записами Румунського культурного центру "Eudoxiu Hurmuzachi", невідомі  вкрали державний прапор Румунії та Європейського Союзу. 

На прохання BucPress TV керівництво Румунського культурного центру надало нам відеозапис акту про вандалізм. Запис виконується на 2 камери, встановлених на фасаді.

На відео видно, що четверо невідомих молодиків упродовж кількох хвилин стояли поблизу культурного центру на вулиці О. Кобилянської. Спочатку один із них, одягнутий у чорну куртку, намагався вилізти на фасад будинку і зірвати прапор Румунії із флагштоку. Проте йому це не вдалося, і він повернувся до юрби.

Пізніше, інший чоловік у червоній куртці, зловившись руками за прапор ЄС, піднявся на будівлю і зірвав полотнище.

Після цього молодики втекли з місця інциденту.

Як видно з іншої камери спостереження, яка розташована на фасаді румунського центру під іншим ракурсом, через майже дві хвилини група зловмисників повернулася до центру Хурмузакі. Чоловікові у червоній куртці вдалося знову вилізти на фасад, щоб зірвати прапор Румунії.

На відео зазначено, що інцидент стався 16 грудня приблизно о третій годині ночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях виступили проти сепаратистів на Буковині

Президент Румунського культурного центру "Eudoxiu Hurmuzachi" у Чернівцях, Василь Терицану одразу заявив, що це зробили представники українських націоналістичних сил, ідеться на БукПресс.

В поліції спростували ці заяви. Мовляв, хлопці побились об заклад, що здеруть прапори, жодного політичного мотиву у цих діях немає. Самі хлопці - мешканці Глибоцького району.

Зазначається, що хлопці побилися об заклад, що зірвуть прапори з фасаду будинку в центрі Чернівців.

У прес-службі додали, що жодних політичних мотивів у цих діях немає.

Водночас у Чернівцях поліція відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення прапорів ЄС та Румунії з фасаду будівлі румунського культурного центру.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби ГУ НП в області. 

Зазначається, що правоохоронці викрили хлопця, який у ніч на 16 грудня викрав вказані прапори.

"Отримавши інформацію про скоєння крадіжки, працівники Чернівецького відділу поліції відпрацювали коло осіб, котрі могли бути причетними до вчинення даного злочину. Вже невдовзі правоохоронці встановили особу правопорушника – 18-річного жителя Чернівецької області", - йдеться у повідомленні.



Як пояснив поліцейським парубок, прогулючись вночі з друзями по вулиці О. Кобилянської, він побився об заклад, що зможе здерти стяги. Поки хлопець здійснював крадіжку, його товариші фіксували правопорушення на мобільні телефони.

За фактом крадіжки слідчі Чернівецького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Викрадені прапори правоохоронці у парубка вилучили. На даний час тривають слідчі дії, встановлюється сума завданих збитків.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

це Путин, вин Хосе до европейских ! Цинностей!!!

avatar

Путин

18 грудня 2017 17:18