Губернатор Папієв переживає, що деструктивні дії ослаблюють державу

Губернатор Папієв переживає, що деструктивні дії ослаблюють державу

20.01.2014, 16:39

Сьогодні, 20 січня, під час апаратної наради голова облдержадміністрації Михайло Папієв особливу увагу приділив підготовці і відзначенню на Буковині Дня Соборності і Свободи України. Про це повідомляє прес-служба ЧОДА.  

 У цьому році виповнюється 95-а річниця цієї історичної події.

«Президент неодноразово зазначав, що єдність є головною умовою незалежності нашої держави, а соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями національної ідеї, важливими складовими становлення сучасної України, - сказав Михайло Папієв. – У сьогоднішній непростій політичній ситуації зберегти незалежність нашої держави, забезпечити стабільність, порозуміння між людьми є завданням як влади, так і українського суспільства. Ми різні, але прагнення побудувати сучасну сильну самостійну демократичну європейську Україну у нас має бути спільним».

За його словами, розбіжність політичних поглядів, різне бачення перспектив розвитку України жителями різних регіонів не повинно ставити під загрозу територіальну цілісність держави, порушити мир і спокій в спільному українському домі.

«Головне завдання місцевих органів виконавчої влади - пропагувати ідеї єдності українського народу, сприяти консолідації громадян різних національностей, поглядів, регіонів проживання, - сказав голова облдержадміністрації. – Маємо розуміти, що забезпечити повною мірою права та свободи людей може лише сильна, єдина держава. Будь-які незаконні та деструктивні дії лише ослаблюють державу та підривають її можливості щодо забезпечення прав громадян».

Михайло Папієв доручив організувати просвітницьку роботу серед жителів краю щодо прав та свобод людини, зокрема, з метою забезпечення дотримання громадянами законності і недопущення порушення прав інших людей під час участі у будь-яких політичних акціях, а також круглі столи, конференції, тематичні заходи у навчальних закладах, установах культури. 

1