Губернатор Буковини кинув виклик Арсенію Яценюку

Губернатор Буковини кинув виклик Арсенію Яценюку

15.05.2012, 14:02

Губернатор Буковини балотуватиметься до Верховної Ради України. Про це голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв повідомив вчора, 14 травня, під час неформального спілкування з журналістами регіональних ЗМІ. Щоправда неодмінною умовою для участі губернатора в поході за депутатським мандатом він назвав балотування у Чернівцях лідера партії "Фронт Змін" Арсенія Яценюка. "Просто відчуваю внутрішню потребу, бажання позмагатися з Арсенієм Петровичем", - пояснив своє рішення Михайло Папієв.  Задля участі у виборах він навіть готовий звернутися  до Президента України з відповідним проханням дозволити йому балотуватися в парламент. Однак усе це стане можливим тільки в тому разі, якщо до Верховної Ради України по чернівецькому мажоритарному  виборчому округу балотуватиметься  Арсеній Яценюк.

Михайло Папієв також не відкидає можливості, що до парламенту по цьому округу балотуватиметься колишній Чернівецький міський голова Микола Федорук. Хоча особисто він не може собі уявити, як тоді колишній мер міста пояснить своїм виборцям, чому кидає змагання за поновлення на посаді мера Чернівців, з якої його було достроково усунуто депутатами міської ради. Конкретної відповіді на питання чи буде він також опонувати на виборах Миколі Федоруку, так як у випадку з Арсенієм Яценюком, губернатор Буковини не дав.

Водночас він висловив переконання, що за підсумками народного волевиявлення на Буковині перше місце на парламентських виборах за кількістю набраних голосів посяде Партія регіонів. Губернатор також впевнений, що регіоналам дістанеться перемога у всіх чотирьох мажоритарних округах.

Опозиція набере достойну кількість голосів, - переконаний Михайло Папієв, - але якщо й далі допускатиме ті самі помилки, які робить зараз, то її обійде третя сила. На думку губернатора, такою третьою силою, яка може посісти на Буковині другу сходинку під час виборів, є партія Удар Віталія Кличка.

Натомість підстав для відродження в Україні СДПУ (о) Михайло Папієв не бачить. З колишнім лідером  цієї політсили Віктором Медведчуком він давно не спілкувався. Потрапити до парламенту як депутат-мажоритарник Медведчук може, а СДПУ (о) - ні, - переконаний губернатор Буковини.

Винним у тому, що в Чернівцях  досі немає легітимного мера Михайло Папієв вважає... Миколу Федорука. Точніше той факт, що останній оскаржує своє усунення з посади у суді. Відтак, переконаний губернатор, у Верховної Ради немає законних підстав, щоб оголошувати у Чернівцях дострокові вибори мера. "Уявіть собі, що такі вибори оголосять, вони пройдуть, їх виграє інший кандидат, а суд поновить Федорука на  посаді, як тоді виходити з такої правової колізії", - розмірковував вголос Михайло Папієв.

Чи висуватиме Партія регіонів свого кандидата на посаду мера Чернівців, у разі якщо такі вибори все-таки колись буде призначено, і кого саме підтримуватиме, голова облорганізації Партії регіонів  пообіцяв повідомити журналістам щойно таке рішення буде ухвалено. "Лава запасних у нас велика", - наголосив він. У контексті можливих виборів Михайло Папієв також дав оцінку деяким висловлюванням свого попередника на партійній посаді, а нині народного депутата України Миколи Романюка. "Оцінка народного депутата Миколи Романюка першого заступника губернатора Георгія Галиця не сподобалася багатьом у Партії регіонів Буковини. Ми це питання розглядали в партійній організації, запросили Романюка, але він не прийшов, - розповів губернатор, який є головою облорганізації ПР. – Значить, розмову ще продовжимо". Водночас ця ситуація, за словами Михайла папієва. свідчить, що Партія регіонів демократична структура, де існує внутрішньопартійна дискусія. Самого Георгія Галиця Михайло Папієв охарактеризував, як чиновника всеукраїнського рівня, професійні якості якого добре відомі керівництву держави.

Джерело фото: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (6)

Все що сказав губернатор це велика фігня, це вже початок маніпулювання свідомістю окремих,  підкреслюю окремих людей. Бо більшість вже добре розуміють цю технологію і не поведуться на "предпосылки" людина, яка тим часом є при владі

avatar

Читач

15 травня 2012 09:19

Це вже не комплекс Наполеона, це вже комплекс Папайа якийсь!!! ахахаха

avatar

Хаха

15 травня 2012 12:39

Цікаво було б глянути на вибори в Чернівцях, якщо зійдуться Папієв і Яценюк. Але Яценюк на це не піде. В нього вже президентські амбіції. Тимошенко у вязниці в найбільшій мірі вигідна саме Яценюку, бо робить з нього найсильнішого опозицонера. Тому, якщо Яценюку і йти по можаритарці то по Києву і готуватися до більш масштабного бою. Тому думаю здадуть вони місто Папієву.

avatar

Цікаво

15 травня 2012 13:03

Пес гавкає. караван іде.

avatar

111

15 травня 2012 15:20

Маячня. Папієв не балотуватиметь, бо пролетить як фанера над парижем. Єдине, де він може виграти це в бесарабсьому або молдавському окрузі

avatar

семен альтман

15 травня 2012 15:32

Та він взагалі постійно прямо говорив, ну, яка може бути опозиція на регіональному рівні, а деякі журналісти тупо кивали. Тіпа усі ми однакові. Правда Кобевко на це закинув, що ви сидите на Грушевського, а вони на Суворова. Значить різниця усе таки є. А загалом це типова відмазка тушонщиків, що нема різниці на регіональному рівні.  Точніше це вони так себе відмазують, а він їм певно це втюхує. А чого вартий натяк, що якби влада по справжньому захотіла, то про можливість Федорука балотуватися чи то в мери, чи то парламент навіть не говорили б.  Але є межа, тіпа, яку він не може переходити. Дивно, що ця межова логіка не зпрацювала з Юлькою. Ну, і закид, що вся військова частина належить фронтовикам також гарний.

avatar

Туман

15 травня 2012 15:36