Хто є хто серед кандидатів в народні депутати на 201 окрузі в Чернівцях (+прогноз)

Хто є хто серед кандидатів в народні депутати на 201 окрузі в Чернівцях (+прогноз)

06.10.2014, 20:40

Передвиборчі перегони в самому розпалі. Ми спробуємо познайомити з кандидатами в народні депутати та визначити основних претендентів на перемогу. Розпочнемо з виборчого округу №201.

Наразі на 201 виборчому окрузі висунули свої кандидатури 12 осіб. З них 10 чоловіків і двоє жінок. Можна відзначити, що серед кандидатів 201 округу два Миколи і дві Наталі.

Стисла інформація про кожного кандидата в нардепи з сайту ЦВК.

Бурега Юрій Іванович народився 8 квiтня 1967 року в місті Чернівцях, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова ради, Садгірська районна у місті Чернівцях рада, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".
Юрій Бурега

Юрій Бурега


Горук Назар Віталійович народився 5 серпня 1980 року в місті Дубно Ріненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Радикальна Партія Олега Ляшка.
Назар Горук

Назар Горук


Марчук Валерій Олександрович народився 17 грудня 1981 року в місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, проходить військову службу за призовом під час мобілізації, безпартійний, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, самовисування.

Михайлішин Віталій Михайлович народився 28 червня 1973 року в місті Чернівцях, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова правління, Чернівецький обласний благодійний фонд "Вікторія", безпартійний, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, самовисування.
Віталій Михайлішин

Віталій Михайлішин


Мотовилін Євген Ігорович народився 9 листопада 1986 року в місті Чернівцях, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Аналітика – сертифікат", член Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна".
Євген Мотовилін

Євген Мотовилін


Самойлов Володимир Сергійович народився 9 листопада 1945 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "Опозиційний блок".

Скрипський Микола Ігорович народився 19 сiчня 1988 року в місті Чернівцях, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "БЛОК ЛІВИХ СИЛ УКРАЇНИ".
Микола Скрипський

Микола Скрипський


Сорокман Олександр Васильович народився 7 сiчня 1955 року в місті Чернівцях, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, член Комуністичної партії України, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Комуністична партія України.

Стрельчук Наталія Василівна народилася 10 вересня 1960 року в смт Нова Ушиця Хмельницької області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, Центр євроатлантичної інтеграції та безпеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, член Української республіканської партії, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Українська республіканська партія.
Наталія Стрельчук

Наталія Стрельчук


Федорук Микола Трохимович народився 20 березня 1954 року в селі Пісочне Ковельського району Волинської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "НАРОДНИЙ ФРОНТ".
Микола Федорук

Микола Федорук


Хобзей Роман Васильович народився 14 липня 1971 року в місті Чернівцях, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, проходить військову службу, командир відділення, безпартійний, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, самовисування.
Роман Хобзей

Роман Хобзей


Якимчук Наталія Яківна народилася 28 листопада 1974 року в місті Чернівцях, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, професор кафедри фінансового права, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, член ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".
Наталія Якимчук

Наталія Якимчук

Аналізуючи кандидатів і їх шанси на перемогу станом на початок жовиня, все ж найбільше шансів на перемогу серед інших має екс-мер Чернівців, діючий нардеп Микола Федорук. Він був улюбленцем чернівчан десятки років і його конкурентам буде справді важко його перемогти ... Федорук для Чернівців - це особистість, в певному сенсі – історична особистість, легендарний мер, який протримався в кріслі майже два десятиріччя. 

Що ж обіцяє Микола Федорук виборцям? Чернівчанам обіцяє покращення якості і зменшення собівартості питної води в місті за рахунок будівництва Прутського водозабору та посприяти завершенню будівництва корпусу фізичного факультету ЧНУ.



З огляду на інших кандидатів 201 виборчого округу, найбільш реальними суперниками Федорука є 41-річний екс-секретар міськради, колишній регіонал Віталій Михайлішин... Але він в свій час був надзвичайно відданий «регіонал», який навіть під час трагічних подій на Майдані, відверто підтримував злочинця Януковича. Не будемо забувати, що містом пан Михайлішин фактично керував декілька років і саме за правління Януковича депутати міськради в 2011 році змістили тоді діючого мера Федорука, «віддавши» місто в руки Віталію Михайлішину. Його електорат – це в переважній більшості пенсіонери, з якими вибори виграти навряд чи вдасться. 

Віталій Михайлішин обіцяє забезпечити надання ширших повноважень на місцях щодо формування і використання доходів, розвитку всіх секторів економіки міста, залучення інвестицій, розвитку туризму та розвитку рекреаційно-оздоровчих комплексів.

Помітним кандидатом на цьому окрузі вважають 34-річного екс-свободівця Назара Горука, а нині представника Радикальної партії Олега Ляшка... Але «биті горщики» з «Свободою» ще довго будуть негативно відбиватись на його теперішньому рейтингу. Електорат Горука – в більшості молодь, голосів яких може не вистачити для загальної перемоги. 

Назар Горук бачить Чернівці туристичним центром України, обіцяє розкрити потенціал активних громадян, створити місто чесних підприємців, зробити його центром і зразком євроінтеграції для України, стати містом «тисячі культур», культурним та інтелектуальним центром, стати містом нових високих технологій, стати містом де молоде покоління стане рушійною силою, стати релігійним центром взаємоповаги та толерантності. 

Шанси інших кандидатів в 201 окрузі будуть залежати від успішності проведення передвиборчої кампанії, але перемогти їм навряд чи вдасться. 

Шанси 47-річного голови Садгірської райної ради Чернівців Юрія Буреги виглядають скромними. Не так давно Юрій Бурега був «втягнутий» в корупційний скандал з його заступником.  А кількість жителів Садгірського району в розрізі виборчого округу невелика, а це основний потенційний електорат пана Буреги. 

Юрій Бурега обіцяє Чернівцям будівництво Прутського водозабору, будівництво сміттєпереробного заводу та вирішення питань транспортного сполучення Чернівецької області та міста Чернівців.



Роль «темної конячки» може відіграти відома в столиці, в меншій мірі на Буковині, 39-річна жінка-правник Наталія Якимчук. Звичайно її майже ніхто в Чернівцях серед широкого загалу не знає, але не будемо забувати, що її висунув в кандидати Блок Петра Порошенка. Хоча пані Якимчук і народилася в Чернівцях, працює і проживає вона в Києві. Пані Наталія є доктором юридичних наук та професором. Довгий час працювала в Національній академії прокуратури України, а зараз викладає в Київському національному університеті імені Шевченка. Також Наталія Якимчук є членом редакційної колегії «Вісника Національної прокуратури України». Відомо також, що в пані Наталії є син, який навчається на адвоката в тому ж виші, де викладає мама і є головою організації ВО «Солідарна Молодь України». 

Наталія Якимчук збирається збільшити фінансування для покращення житлово-комунального господарства міста, сприяння модернізації системи опалення та водопостачання, прозорість у діяльності комунальних підприємств, залучення коштів на приведення до належного стану дорожнього покриття та пішохідних доріжок не тільки у центральній частині міста, але і у житлових масивах, подолання корупції в земельних та архітектурних питаннях міста, забезпечення прозорості дозвільної системи, відродження Чернівців як привабливого туристичного міста, будівництво та розвиток інфраструктури муніципального спортивного комплексу, впорядкування транспортних розв’язок міста, системи обліку перевезень та запровадження електронних проїзних квитків для мешканців міста.

 Цікаво буде подивитись на її передвиборчу кампанію і побачити її результат на виборах.

 Ще один відомий науковець балотується в 201 окрузі і теж жінка. 54-річна Наталія Стрельчук має значно менше шансів на успіх, ніж її більш «титулований» науковий конкурент зі столиці, адже Українська республіканська партія, яка висувала кандидатом пані Стрельчук, на сьогодні не має великої підтримки в Чернівцях , а саму пані Наталю знають лише вузьке коло чернівчан, хоча вона є кандидатом історичних наук, доцент кафедри політології та соціології ЧНУ і є досить відомою серед істориків та політологів. Наталія Стрельчук народилась на Хмельниччині, а працює і проживає вона в Чернівцях. 

Наталія Стрельчук буде шукати інвестиції, надавати підтримку у підготовці конкурентних міжнародних проектів для розвитку інфраструктури, сприятиму пошуку інвестицій для заміни застарілого парку тролейбусів і модернізації роботи електротранспорту, створення пільгових умов запровадження енергозберігаючих, екологічно безпечних технологій на комунальних підприємствах, сприяти фінансуванню програми антизсувного моніторингу міста та упереджувальних протизсувних робіт, сприятиму запровадженню чітких і прозорих процедур вирішення будь-яких питань, які перебувають в компетенції органів місцевого самоврядування.

Взагалі слід визнати, що шанси на перемогу у двох Наталь не дуже великі, але своїми досягненнями вони справді викликають велику повагу.

Ще один цікавий кандидат в нардепи - Роман Хобзей. Він є надзвичайно активний громадський діяч, до того ж депутат Шевченківської ради. Свого часу потрапив в районну раду, як депутат «Фронт змін». В районній раді - член постійної комісії з питань законності регламенту, депутатської діяльності, етики, свободи совісті та гласності. Одночасно пан Хобзей є членом громадської ради при УМВС, керівник громадського формування з охорони громадського порядку «Центр-Захист», заступником ВГО «Ніхто крім нас», секретарем координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції, забезпечення громадської безпеки при міськраді. Роман Хобзей був ініціатором збору добровольців для поїздки в АТО. Має близькі стосунки з Григорієм Пишним та губернатором Романом Ванзуряком.

Роман Хобзей буде ініціювати будівництво сміттєпереробного заводу, будівництво берегоукріплюючих дамб по берегам річки Прут для захисту населення міста та Калинівського ринку від паводків та будівництво заводу з виробництва асфальтного покриття та тротуарної плитки.

Пан Хобзей не є відомою публічною особою і шанси на перемогу у нього не великі, хоча як громадський діяч він є дійсно активний і напевно, був би непоганим депутатом.

Сумнівні шанси на перемогу у 27-річного Євгена Мотовиліна - відомого спортсмена, члена національної збірної з карате, багаторазового чемпіона України, переможця та призера чемпіонатів та кубків Світу, тренера з карате. Відомий переважно в спортивних колах. Він був висунутий в кандидати партією «Сильна Україна», яка ще нещодавно повністю «лягла» під «регіоналів», влившись в її ряди.

Євген Мотивилін хоче надати додаткові повноваження органам місцевого самоврядування щодо формування і використання доходів, залучення коштів для створення промислового виробництва, розвиток туризму, розвиток рекреаційно-оздоровчих комплексів, розвитку сучасного українського культурного середовища та багатонаціональної унікальності Чернівців на основі рівних мовних та культурних можливостей українців та національних меншин.

На 201 окрузі балотуються і низка зовсім маловідомих кандидатів, таких як Валерій Марчук, Володимир Самойлов, Олександр Сорокман та Микола Скрипський.  

Якщо відомо, що 32-річний Марчук та 68-річний «опозиціонер» Самойлов родом не з Буковини, то 26-річний Скрипський та 58-річний Олександр Сорокман - чернівчани. Останній відомий в своєму оточенні борець за соціалізм, а нині за комунізм. Ще в 2006 році пан Сорокман був в Соціалістичній партії колись впливового Олександра Мороза і навіть мав формальний номер в списку. Тепер він комуніст. 

26-річний підприємець Микола Скрипський представляє "БЛОК ЛІВИХ СИЛ УКРАЇНИ", хоча ще нещодавно був однопартійцем «товариша» Сорокмана і на виборах 2010 року до міської ради мав 6-ий номер в списку міських соціалістів. Працював він тоді викладачем ЧНУ, точніше асистентом кафедри комп’ютерних систем і мереж. Завідувачем кафедри у нього був ніхто інший, як професор Степан Мельничук. 

Микола Скрипський обіцяє сприяти широкому впровадженню у виробництво нових технологій, ресурсозберігаючого та безвідходного виробництва, технічному переозброєнню підприємств деревообробної промисловості, створенню в місті Чернівці ІТ-парку для залучення інвестицій в економіку міста, наданню молодим сім'ям підтримки міста шляхом виділення землі під індивідуальне будівництво, створення велосипедних доріжок, оновлення парку ЧТУ, створення парковок біля житлових будинків, створення зон відпочинку з комфортними умовами, оновлення та створення нових дитячих майданчиків, інформатизація міста, впровадження системи цифрової бюрократії, забезпечення соціальним інтернетом кожну квартиру в місті.

Його екс-однопартієць Олександр Сорокман планує відродити промислово-науковий потенціал міста Чернівці, легкої, харчової, деревообробної промисловості, заводів, фабрик, підтримати малий i середній бізнес, модернізація ЖРЕПiв, збудувати сучасне підприємство по сортуванню i переробці побутових i виробничих відходів, жорстко контролювати за використанням державних коштів, виділених на фінансування протизсувних робіт, дбатиму про благоустрій міських околиць, контролювати своєчасність і якість ремонту міських доріг i тротуарів, забезпечити пасажирських перевезень у центрі міста екологічно чистим транспортом, розвиток туризму, збереження його історичної архітектурної частини, фінансування у повному обсязі потреб театрів, філармонії, культурно-освітніх закладів, розширення сувенірного виробництва.

Пенсіонер з Мамаївців Володимир Самойлов обіцяє ефективне і прозоре використання бюджетних коштів, які надходитимуть на округ, якісного матеріального забезпечення шкіл, забезпечити можливості вільного доступу до вищої освіти, прийняття закону про обов’язкове працевлаштування випускників, запровадження ефективного транспортного забезпечення, державного фінансування освітлення вулиць, забезпечення належної роботи будинків культури.

Щодо обіцянок пана Марчука, то конкретно чернівчанам він нічого не обіцяє, лише "загальнодержавні обіцянки". 

І наостанок кандидати в розрізі зодіакального та китайського гороскопів.

Згідно зодіакального гороскопу  серед кандидатів в нардепи в 201 окрузі переважають стрільці, раки, козероги та скорпіони.

Валерій Марчук з Наталією Якимчук – стрільці, Віталій Михайлішин з Романом Хобзеєм – раки, Микола Скрипський з Олександром Сорокманом – козероги, Євген Мотивилін з Володимиром Самойловим – скорпіони, при чому народились в один день - 9 листопада, Юрій Бурега – овен, Назар Горук – лев, Наталія Стрельчук – діва, а Микола Федорук – риби.

Згідно китайського гороскопу серед кандидатів в нардепи в 201 окрузі найбільше тигрів, півнів та кіз.

Євген Мотивилін і Наталія Якимчук – тигри, Валерій Марчук і Володимир Самойлов – півні, Юрій Бурега і Олександр Сорокман – кози, Назар Горук – мавпа, Віталій Михайлішин – бик, Микола Скрипський – дракон, Наталія Стрельчук – щур, Роман Хобзей – свиня, а Микола Федорук – кінь.

Отже 26 жовтня на старт в 201 виборчому окрузі вийдуть 12 кандидатів в народні депутати і лише один з них стане нардепом.

Прогноз: переможець Микола Федорук 

В п’ятірку ввійдуть: Віталій Михайлішин, Наталія Якимчук, Юрій Бурега та Назар Горук.

За матеріалами: Буковинська правда

1


КОМЕНТАРІ (11)

Прогноз - переможе Федорук. Не соромно, Чорней? Недаледний журналіст? 

avatar

Віталій

06 жовтня 2014 18:17

avatar

Павло Белінський

06 жовтня 2014 18:49

Хватить нам Федорука - голосуй за Горука !

avatar

Чернівчанин

06 жовтня 2014 19:15

60% ОТРИМАЕ МИКОЛА ТРОХИМОВИЧ  І ОТРИМАЕ ПЕРЕМОГУ З

avatar

ДМИТРО

06 жовтня 2014 19:41

Марчук Валерій Олександрович єдиний кандидат хто вартий довіри

avatar

Слава

06 жовтня 2014 19:55

А заслуговують, на мою думку, Роман Хобзей чи Наталія Стрельчук!

avatar

Чернівчанин

06 жовтня 2014 21:41

Юра забув у вступній частині написати, що цей матеріал він подає не як незалежний журналіст, а як агітатор-міфотворець Федорука. Дійсно, Федорук переможе, але вилизування - це бридко.

avatar

Jeans

07 жовтня 2014 09:20

Михайлішин кабан а не БИК

avatar

яяя

07 жовтня 2014 11:24

Из всей этой компании мне больше нравится Якимчук Наталия. Во-первых, она женщина, а Верховну Раду давно пора разбавить, и существенно, женщинами. Может будет меньше драк и больше порядка. Во-вторых, она умница. Все-таки, как никак, профессор, и профессор финансового права, что немаловажно. В-третьих, ничем себя не скомпромитировала в политике. И, в-четвертых, она из президентского блока, а за президента голосовало существенное большинство. Дадим шанс Наталии Якимчук!

avatar

Домохозяйка

07 жовтня 2014 15:36

Так, Наталія Якимчук дійсно ще не скомпроментований кандидат, та і взагалі як людина приємна, і як викладач була завжди до нас справедливою

avatar

Олексій

13 жовтня 2014 10:30

Правоохоронці у Чернівецькій області викрили Наталію Яківну Якимчук, яка вимагала від студентки 2 тисячі гривень неправомірної вигоди за складання випускних державних іспитів. Про це інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

avatar

maestro

07 червня 2016 19:06